Êzidî, Arap ve Türkmen gençler: Önderliğimizi özgürleştireceğiz

Êzidxan Gençlik Birliği konferansının ardından yüzlerce genç, "Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayıp Şengal’in özerkliğini inşa edene kadar durmayacağız" dedi.

Êzidxan Gençlik Birliği’nin, ‘Önder Apo’nun Özgürlüğü İçin Özgürlük Savaşını Zaferle Taçlandıralım, Şengal’in Özerkliğini Garanti Altına Alalım’ şiarıyla gerçekleştirdiği 3’üncü konferansı, Musul ve Şengal’den gelen yüzlerce Êzidî, Arap ve Türkmen gencin katılımıyla Şengal’in Digûr nahiyesinde dün gerçekleşti. Konferans akşam saatlerine doğru sona erdi. Konferansta başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlatılan kampanyaları katılmak olmak üzere birçok önemli kararlar alındı.
Konferansın sona ermesinin ardından yüzlerce genç, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için ayrı bir açıklama yaptı. Açıklama, Êzidxan Gençlik Birliği Üyesi Zêdan Şengali tarafından okundu.

'ÖNDER APO'NUN DÜŞÜNCELERİ ÊZİDÎ TOPLUMUNA RUH VERDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Êzidxan gençliğinin konferansı, Önder Apo’mun fikir ve felsefesi ışığında gerçekleşti. Bizler, konferansta çıkan kararları hayata geçireceğiz.

Êzidxan gençliği olarak hiçbir zaman Önder Apo’nun esaretini kabul etmeyeceğiz. Bizler, insanlık düşmanlarından hesap soracağız. Önder Apo’nun düşünceleri, Êzidî toplumuna yeniden ruh vermiştir. Bizler dost ve düşmanı Önder Apo’nun fikirleri sayesinde tanıdık. Bu nedenle Önder Apo’yu önderimiz olarak kabul ediyoruz. Bizler Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayıp Şengal’in özerkliğini inşa edene kadar durmayacağız.

'TÜRK DEVLETİ BİZİ DURDURAMAZ'

Soykırımcı ve köklerimizin düşmanı olan işgalci Türk devleti artık özgürlük yürüyüşümüzü durduramaz. Bizler güçlü kararlar ve Apocu gençlik kararlılığıyla kesin zaferi elde edeceğiz. Bu, bizlerin Önder Apo’ya, kutsal topraklarımıza ve şehitlerimize olan sözümüzdür.”