Çukurca, Barzan ve Gabar’da 12 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca ve Şırnak’ın Gabar bölgesinde operasyona çıkan Türk ordusuna yönelik eylemlerin ayrıntılarını açıladı.

HPG açıklamasında yer alan bilgilere göre, eylemlerde en ez 12 Türk askeri öldürüldü.

HPG’nin açıklaması şöyle:

BARZAN VE ÇUKURCA’DAKİ EYLEMLERLER

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi ile Barzan bölgesinde, TC ordusunun işgal operasyonuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

ÇUKURCA: 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Ekim günü saat 15.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Petrut tepesine bağlı Pitata vadisinde yol çalışması yapan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Kepçe aracının ve düşman birliğinin hedeflendiği bu eylemde kepçe imha edilmiş, tespit edilen 4 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

Eylem ardından saat 17.00 sularında işgalci güçler skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

BARZAN’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Ekim günü saat 17.50’de güçlerimiz, Barzan bölgesine bağlı Adılbeg alanındaki Koordine tepesinde konumlanan düşman birliğinin bir suikast timi güçlerimizce hedeflenmiştir. İsabetli bir şekilde vurulan 2 düşman askeri öldürülmüştür.

GABAR’DA 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

3 Ekim günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Çırav alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. 5 Ekim günü işgalci güçlere ait 2 atak tipi taarruz helikopteri Girê Dindar mıntıkasını bombalamıştır.

Aynı gün alana girmeye çalışan düşman birliğini denetime alan güçlerimiz, bu birliği hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, atak tipi helikopterlerin desteğinde ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

6 Ekim günü işgalci güçler İHA (İnsansız Hava Aracı)’ların desteğinde atak tipi helikopterler ile alanı bombalamış, skorksy tipi helikopterler ile alana indirmeler yapıp operasyon kapsamını genişletmiştir.

8 Ekim günü Şehit Rojin tepesine konumlanmaya çalışan düşman birlikleri güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 4 asker öldürülmüştür. Eylem ardından skorsky helikopterler atak tipi helikopterlerin desteğinde ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

10 Ekim günü akşam saatlerinde darbelenen işgal operasyonu sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

ULUDURE’DE OPERASYON

11 Ekim günü işgalci TC ordusu kobra ve atak tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Gırê Kaplan, Gundê Piran, Gundê Mihrê, Gundê Hozê, Gırê Rızdê mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.