Çele ve Gever’de 1’i yarbay, 2’si astsubay, 44 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ve Gever ilçelerinde işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde 1’i yarbay, 2’si astsubay olmak üzere 44 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları belirtti:

“TC ordusunun işgal operasyonlarına karşı gerilla güçlerimizin Colemerg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ve Gever (Yüksekova) ilçelerindeki etkili eylemlerinde düşmana ağır darbeler vurulmuştur. İşgal operasyonlarına karşı son iki günde düşmanın 1’i yarbay 2’si astsubay olmak üzere tespit edilebilen toplam 44 askerinin öldürüldüğü çatışma ve eylemlerin detayları şu şekildedir:

16 Ekim günü İşgalci TC ordusunun Colemerg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ilçesinden Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesini hedefleyen işgal amaçlı operasyonu devam etmektedir. Halen devam eden bu operasyon kapsamında gerilla güçlerimiz ile düşman güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Son iki gündür yaşanan ve düşmanın ağır kayıplar verdiği çatışmaların detayları şu şekildedir;

19 Ekim günü işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğinde savaş uçakları, tanklar ve obüs topları ile Xeregol alanını yoğun bir şekilde bombalamıştır. 20 Ekim günü saat 00.40 sularında kobra tipi taarruz helikopterleri de alanı bombalamış, skorsky tipi helikopterler Xeregol alanına indirme yapmaya çalışmıştır. Güçlerimizce isabetli bir şekilde vurulup darbelenen skorsky helikopter geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Karadan tepeye girmeye çalışan 2 düşman birliği güçlerimizce hedef alınmış ve yakın mesafeden vurulmuştur. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinde 9 asker öldürülmüştür. Yine tepeye girmeye çalışan başka bir birlik güçlerimizin hedefi olmuş, burada ise 2 asker öldürülmüştür.

Aynı gün saat 02.30’da Şehit Sidar tepesini savaş uçakları ile bombalayan işgalci güçler, yeniden Xeregol tepesine girmeye çalışmıştır. Sabah saat 06.00’a kadar güçlerimiz ile düşman birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Saat 05.50 sularında güçlerimiz 2 koldan bir düşman birliğini yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Göğüs göğüse yaşanan çatışmalarda 14 düşman askeri öldürülmüştür.

Yine aynı saatlerde tepeye girmeye çalışan bir grup düşman askeri gerillalarımız tarafından yoğun ateş altına alınmış ve 6 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz, sabah saatlerinde tepeye sızmaya çalışan tüm düşman birliklerini yoğun bir şekilde vurmuştur. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

İşgalci TC ordusu 20 Ekim günü saat 08.00’da Zêr köyünü, Şehit Sidar tepesini ve Xeregol alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Güçlerimiz ile düşman askerleri arasındaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.

BARZAN BÖLGESİNDEKİ OPERASYON GÜCÜNE EYLEM

27 Eylül günü işgalci TC ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı Barzan bölgesine yönelik başlattığı operasyon devam etmektedir. Güçlerimiz operasyon birliklerine yönelik kapsamlı eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

19 Ekim günü saat 06.00’da güçlerimiz, Bayrak tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden vurulan 1 düşman mevziisi imha edilmiş, tespit edilebilen 4 düşman askeri ise öldürülmüştür.

Aynı gün saat 06.20’de güçlerimiz, Barzan operasyonunu koordine eden Adilbeg alanında bulunan Şehit Munzur tepesindeki düşman birliğini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınma yerlerinin yakın mesafeden vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci güçler ağır silahlar ile alanı rastgele bir şekilde taramıştır.

Ayrıca işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları aynı gün saat 17.00 sularında Adılbeg alanını bombalamıştır.

GEVER’DE 1’İ YARBAY, 2’İ ASTSUBAY EN AZ 44 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

19 Ekim günü saat 09.00’da elde edinilen istihbarat temelinde, Hakkari’nin Gever ilçesinden Esendere beldesi istikametine giden ve içinde Esendere tabur komutanlarından 1 yarbay, 2 astsubay ve 2 askerin bulunduğu bir sivil bir araca yönelik Çılık köyü yakınlarında güçlerimizce bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Sabotaj eylemi ile ağır darbe alan araç aynı esnada gerillalarımız tarafından RPG-7 roketatar silahları ile isabetli bir şekilde vurulmuştur. Eylem sonucunda araç tümden imha edilmiş ve araçtaki tüm askerler öldürülmüştür. Eylem ardından ölü askerleri ambulans ve skorsky tipi helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, eylem çevresinde bulunan Tepê Abbas, Tepê Gundê Basan ve Tepê Gundê Şışemzi’de bir operasyon başlatmıştır.

Aynı gün saat 23.00 sularında güçlerimiz, Esendere beldesine bağlı Şuwê karakolunun güvenlik tepesini hedefleyen bir eylem gerçekleştirmiştir. İki koldan ateş altına alınan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

20 Ekim günü saat 06.45’te güçlerimiz, Gever’e bağlı Qela Perixanê’deki düşman birliğine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

Güçlerimiz, 19 Ekim günü saat 09.00’da Çelê’ye bağlı Koordine tepesi yakınlarında bulunan Şehit Rojerya tepesindeki düşman askerlerini hedeflemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

BAGOK’TAKİ OPERASYON SONUÇSUZ GERİ ÇEKİLDİ

18 Ekim günü Mardin’in Bagok alanında işgalci TC ordusunun askerleri ile karşılan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Uzun süreli yaşanan çatışmada ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Çatışma ardından işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon 19 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Çatışmaya giren gerilla birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”