YNK parlamenteri: Rojava'ya güç göndermeliyiz

YNK Milletvekili Osman Sederi, işgale karşı Başur'un Rojava'ya güç göndermesi gerektiğini belirtirken, KDP de "ortak tavır almalıyız" dedi.

Başûrê Kurdistan parlamentosundan bir grup parlamenter,  Parlamento’yu Rojava gündemli acil bir şekilde toplanması çağrısı yaptı. Parlamenterlerin talebi üzerine bu gün parlamento toplanırken, YNK Milletvekili Osman Sederi, Rojava’da savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Başûrê Kurdistan’da Türk devletinin Rojava’ya karşı başlattığı işgal saldırılarına tepkiler giderek sertleşiyor.

'PARLAMENTO ACİL TOPLANMALI'

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge ve İç Güvenlik Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Kürdistan YNK Parlamenteri Osman Sederi, bir grup parlamenterle birlikte, işgal saldırılarını görüşmek üzere Parlamentoyu acil toplantıya çağırdıklarını söyledi.

Sederi, Parlamentonun bu konuda ciddi kararlar alması gerektiğini belirterek, “Çünkü Türkiye’nin Rojava’daki Kürtlere saldırmasının hiçbir haklı gerekçesi yok” dedi.

'ROJAVA'YA GÜÇ GÖNDERMELİYİZ'

Parlamentonun operasyonu resmi bir açıklama ile kınaması gerektiğini dile getiren Sederi, “Kınamak da yetmez. Parlamentonun Rojava’ya güç göndermek için karar çıkarması gerekiyor. Ben bir parlamenter olarak Rojava’da savaşmaya hazırım” diye konuştu.

KDP: ROJAVA İÇİN ORTAK TAVIR ALMALIYIZ

Parlamenterlerin acil toplantı çağrısına KDP Grup Başkanı Omid Hoşnaw’dan cevap geldi. Hoşnaw, Parlamentonun yasalara göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, Rojava konusunda ortak bir tavrın alınması gerektiğini belirtti.

Partiler, Rojava gündemiyle toplanma konusunda hemfikir. Goran Hareketi, Komeley İslami, İslami Yekgurtu partileri de Rojava gündemiyle acil bir şekilde toplanılması için çağrı yaptıklarını açıkladı.