YNK’li parlamenter Zebarî’den işgal saldırılarına ve hükümetin sessizliğine tepki

YNK’li parlamenter Zikrî Zebarî, hükümetin, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı durması gerektiğini belirterek, “Kürdistan binlerce şehidin kanıyla özgürleştirildi. Türkiye’nin çıkması gerekiyor” dedi.

Güney Kürdistan Parlamentosu’nda konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) parlamenteri Zikrî Zebarî, Türkiye’nin işgal saldırılarına dikkat çekerek, hükümetin sessizliğine tepki gösterdi.

“Uzun zamandır, Türk askerleri her gün Kürdistan coğrafyasını bombalıyor, yaklaşık 50 gündür Kürdistan bölgesine saldırıyor. Köyler boşaltılıyor, insanlar şehit ediliyor. Federe Kürdistan hükümeti sessiz kalıyor. Hükümet bu saldırılara karşı durmalı. Bu sessizlikle olmaz” diyen Zebarî’nin konuşmasını parlamento başkanı kesti ve “Sayın Zebarî, maaşlardan bahsedin maaşlardan” dedi.

Sınır ötesi operasyonun Güney Kürdistan’ın en büyük sorunu olduğunun altını çizen Zebarî, “Bugün Federe Kürdistan halkının maaşlardan daha büyük bir sorunu var. Türkiye bölgede 70 üs kurdu. Türkiye’nin bir an önce Federe Kürdistan bölgesinden çıkması gerekiyor. Kürdistan binlerce şehidin kanıyla özgürleştirildi. O nedenle bir an önce Türkiye’nin çıkması gerekiyor” diye konuştu.

IRAKLI 43 MİLLETVEKİLİ KAZIMI’YE BİLGİLENDİRME ÇAĞRISI YAPTI

Öte yandan Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 43 Irak milletvekili bir önerge ile Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin meclise davet etti ve Kazımi’yi Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılar ve Irak’ın bağımsızlığının ihlal edilmesine ilişkin bilgi paylaşmasını istedi.