YJA Star gerillaları: Davamızdan vazgeçmeyeceğiz

Heftanin direnişinde yer alan YJA Star gerillaları Axin Gabar ve Zilan Van, ne olursa olsun davalarından vazgeçmeyeceklerini ve Türk devletinin saldırılarına karşı direneceklerini belirtti.

Türk devletinin Heftanin'e yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor.

Cenga Heftanin’de yer alan YJA Star gerillalarından Axin Gabar ve Zilan Van, Cenga Heftanin’i değerlendirdi

Heftanin'de yaşanan direnişe dikkat çeken YJA Star gerillası Axin Gabar, gerillanın kendini yenilediği bir sürecin yaşandığını söyledi.

"Gerilla kurallarını uyguladığınız düşmanın sizi yenmesi imkansız hale gelir" diyen Axin Gabar, "Direnen arkadaşlardan etkilenmemek mümkün değildir. Çok kahramanca şehit oldu yoldaşlarımız. Özellikle Heval Memyan’ın, heval Amara'nın ve en son da heval Rüstem’in direnişi gerçekten Beritanların ve Zilanların ruhunu ortaya koydu. Bu iki ruhun da birleşmesi insanda çok büyük bir güç yaratıyor. Biz büyük komutan şehit Çiyager’in, ‘Ne olursa olsun sonu muhteşem olacak’ sözünü ve Cenga Heftanin’in şiarını ortaya koyan Şehit Tolhıldan'ın, ‘Burası Heftanin’ sözünü unutmadık. Profesyonelleşen gerilla kazanacaktır" dedi.

ŞEHİTLER NASIL DİRENDİYSE BİZ DE ÖYLE DİRENECEĞİZ

Cenga Heftanin’in de gerillanın duruşunu ve direnişi anlatan gerilla Zilan Van şunları söyledi: "Düşmanın ne kadar zayıfladığını gözümle gördüm. Heftanin'deki direniş, arkadaşların duruşu, insan ne kadar söz söylese de az kalır. Bu direnişten ve duruştan çok etkilendim. Düşman yönelimi çok fazla oldu. İlk defa Heftanin alanına bu kadar yoğun yöneldi düşman. Bunun için arkadaşların direnişi, mücadeleleri çok etkileyiciydi. Bu çok büyük bir güç de yarattı. Heftanin’deki direniş tarihi bir direniştir."

Cenga Heftanin’de yaşanan kadın eylemselliklerini de değerlendiren gerilla Zilan Van "Kadın mücadelesinin en yoğun ortaya çıktığı, YJA Star olarak en fazla eylem gerçekleştirdiğimiz, kadın arkadaşların hem öncülükte hem de profesyonelleşen gerillacılıkta rolünü oynadığı bir yer oldu Heftanin. Kadının emeği yoğun bir şekilde burada ortaya çıktı. Önderliğin yıllardır emek verdiği, kadın gücünün nasıl darbe vurduğunu gördük.

Bunların hepsi Önderlik sayesindedir. Şehitler sayesindedir. Onun için Önderliği bir an önce özgürleştirmemiz gerekir. Bu mücadele, bu kavga bunun içindir. Düşmanın şunu bilmesi gerekir; ne olursa olsun biz bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Çünkü tarih bizden zaferi istiyor. Bizim moral kaynağımız da Önderliğimiz ve şehitlerdir. Biz onların intikam gücüyüz. Onlar nasıl direndilerse bizde öyle direneceğiz" diye konuştu.