YBŞ şehit düşen 4 savaşçının kimliğini açıkladı

Türk devletinin bugün Şengal’e yaptığı bombardımanda şehit düşen 4 savaşçının kimlik bilgilerini açıklayan YBŞ, saldırının DAİŞ saldırılarından farklı olmadığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin bugün Şengal’in Dugirê köyüne yönelik yaptığı saldırılarda şehit düşen 4 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Türk devletinin vahşi saldırılarının DAİŞ saldırılarından farksız olduğunun altını çizen YBŞ Genel Komutanlığı, Türk devletinin insansız hava araçlarıyla yaptığı bombardıman sonucu biri komutan 4 YBŞ savaşçısının şehit düştüğü duyuruldu.

YBŞ Genel Komutanlığı açıklaması şöyle:

“Türk devletinin halkımıza yönelik yaptığı bu vahşi saldırıların halkımız nezdinde DAİŞ’in vahşi saldırılarından farksızdır. Türk devletinin halkımıza yönelik yaptığı saldırılardan Irak devletinin de kendisini sorumlu tutması gerekir. Irak devleti ve herkes biliyor ki YBŞ Irak’ta resmi bir güçtür. Buna rağmen Irak devleti 5 defadır Türk devletinin güçlerimize dönük saldırılara müsaade ediyor. Irak devletinin bu saldırılara izin vermemesi ve sessiz kalmaması gerekir. Aynı durum Uluslararası DAİŞ Karşıtı Koalisyon için de geçerlidir. Koalisyon da bu saldırılardan kendini sorumlu tutmalıdır.

4 şehidimiz cesaretimizi ve kararlılığımızı arttırmıştır. Her an onların anısı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin ulaşmayı hedeflediği amaçlara ulaşacağız. Dost ve düşman herkes bilmelidir ki biz bu saldırılardan dolayı zayıflamadık. Her bir şehidimiz bizim için özgürlük ve zafer yolu göstericisidir.

Şehit düşen savaşçılarımızın kimlikleri şu şekilde:

Kod Adı: Zerdeşt Şengalî

Adı Soyadı: Nezar Bapîr Murad

Anne ve Baba Adı: Kinê Salim- Bapîr Murad

Şehadet Tarihi ve Yeri: 15-01-2020- Şengal/Digurê

***

Kod Adı: Şervan Cîlo

Adı Soyadı: Eymen Bapîr Murad

Anne ve Baba Adı: Kinê Salim/ Bapîr Murad

Şehadet Tarihi ve Yeri 15.01.2020- Şengal/Digurê

***

Kod Adı: Hemîd Şengalî

Adı Soyadı: Hemîd Xelîl Qasim

Anne ve Baba Adı: Xanê Keso- Xelil Qasim

Şehadet Tarihi ve Yeri: 15.01.2020- Şengal/Digurê

***

Kod Adı: Êzdîn Şengalî

Adı Soyadı:Elî Hiseyn Xidir

Anne ve Baba Adı: Nora Xidir- Hiseyn Xidir

Şehadet Tarihi ve Yeri: 15.01.2020- Şengal/Digurê”

Açıklamada, şehit cenazelerinin yarın (16 Ocak) saat 09:00’da törenle Şehîd Dilgeş Şehitliği ve Şehîd Berxwedan Şehitliği’nde toprağa verileceği bilgisi verildi.