YBŞ şehidi açıklandı

YBŞ, Irak ordusunun Şengal’e yönelik saldırısında şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YBŞ Genel Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Irak ordusunun Şengal’e yönelik işgal saldırılarında yaşanan direnişte şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YBŞ yaptığı yazılı açıklamada, şehitlerin bayrağını sonuna kadar yükselteceklerinin sözünü verdi.

YBŞ’nin açıklaması şöyle:

“Şervan Êzidxan yoldaşımız, halkımıza karşı geliştirilen 2014 fermanının başında saflarımıza katıldı. Halkımızın çektiği acıları kendi gözleriyle görmüş ve fermanın önüne geçebilmek için saflarımıza katılmaya karar vermiştir.

Fermanın başlangıcından bu yana Şervan yoldaş hiç tereddüt etmeden görevlerini yerine getirmiş ve tüm görevlerini başarı ile tamamlamıştır.

Şervan yoldaş, öz savunma ve meşru savunma güçlerinin inşasında çok önemli bir rol oynadı. Arkadaşları arasında her zaman çalışkanlığı ve coşkusu ile tanınırdı.

Saflarımıza katıldığı günden şehadet gününe kadar toplumumuzun savunmasına öncülük etti. Savaş başlatıldığında da kanının son damlasına kadar kutsal toprakları ve insanlarını savundu. Arkadaşımızın kaybı bizim için büyük bir üzüntü kaynağı oldu. Ailesine en derin taziyelerimizi iletiyor, devraldığımız şehitlerimizin bayrağını sonuna kadar yükselteceğimizi söylüyoruz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Adı: Şervan Ezidxan

Doğum tarihi ve yeri: 03.03.1991 | Sinon

Katılım Tarihi: 2014-Şengal

Şehadet tarihi ve yeri: 02.05.2022-Sinon / Şengal