Yardımlar da AKP’li işbirlikçilere

Salgın tedbirleri çerçevesinde yapılan yardımlar, AKP il ve ilçe örgütlerinin belirlediği kişilere veriliyor.

Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, 2 milyondan fazla insana para yardımı yapıldığını söylemesine rağmen Van’da binlerce yoksul ve işsiz aile herhangi bir yardım alamıyor.

Erdoğan’ın “yardımlardan yararlanmak isteyen yoksul ve işsiz vatandaşlar, valiliklere ve kaymakamlıklara başvurabilir” sözü üzerine binlerce kişi valiliğe ve ilçe kaymakamlıklara başvurdu, ancak sonuç alamadı. Kaymakamlığa giden insanlar, devlet görevleri tarafından kapıdan çevrildi. Yardım alanların büyük çoğunluğu ise daha önce AKP il ve ilçe teşkilatlarının belirlediği veya valilik ve kaymakamlıklarda ismi olan kişiler.

8 kişilik ailenin tek çalışanıyken şimdi işsiz kalan bir kişi, şunları söyledi: “Çok zor durumdayız. Yardımlardan faydalanmak için kaymakamlığa gittim ama ‘yardım başvuruları almıyoruz’ diyerek geri gönderdiler. Yardımların hiçbiri, yoksula ve işsize verilmiyor. Daha önce AKP tarafından adı yazılanlar ile kaymakamlıklarda ismi olanlara verildi. AKP il ve ilçe yöneticilerinin yakınları ve yandaşları aldı.”