Van ve Hakkari’de kar esareti

Van, Hakkari ve ilçelerinde yağan kar yağışı, yüzlerce yerleşim yerinin yolunu kapattı. Yerleşim yerlerinin günlerce kapalı olmasına rağmen Kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer devlet kurumları duyarsız.

Van ve Hakkari bölgesindeki yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray'da 85, Başkale'de 55, Çatak'ta 125, Gevaş'ta 5, Gürpınar’da 145, Özalp’ta 15, Saray’da 25, Edremit, Çaldıran, Muradiye ve Erciş ilçelerinde 35 yerleşim yeri olmak üzere toplam 490 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Hakkari merkez, Gever, Şemdinli ve Çukurca’da 200’e yakın köy ve mezra yolu kapandı. Van’da kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, Hakkari ve ilçelerinde ise kar kalınlığı bazı yerleşim yerlerinde 1,5 metreye ulaşmış durumda.

Van’da yüzlerce yerleşim yeri kapalı olmasına rağmen kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yeterli çalışma yürütmüyor. Bir günde açılması gereken yüzlerce köy ve mezra yolu günlerdir kapalı durumda. Yolların kapalı olması nedeniyle binlerce vatandaş mağdur oldu.

Hakkari ve ilçelerinde de günlerdir yağan kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolu kapanmış durumda. Kar yağışının sürekli yağdığı Hakkari’de, Hakkari İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yolların açılması çalışması devam ediyor. İl Özel İdaresi’nin yeterli ekip eksikliği nedeniyle onlarca köy ve mezra yolu günlerdir kapalı.