Van’da şehit düşen HPG gerillasının kimliği açıklandı

Van’da şehit düşen Nasır Mecitpur (Sımko Agiri)’un kimlik bilgsini açıklayan HPG, “Önder Apo’nun özgürlük ideolojisine bağlı bir militan olarak son anına kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiş ve amansız bir direnişin sahibi olmuştur” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 10 Eylül’de Van’da şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgisini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“24 Eylül tarihli açıklamamızda, 10 Eylül günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Axula köyü alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmaların yaşandığını belirtmiştik. Yaşanan bu çatışmalarda, Sımko Rojhılat yoldaşımız düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Dıjwar (Hatip Didin) isimli şahıs ise düşman güçlerine teslim olmuştur.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sımko Agiri
Adı Soyadı: Nasır Mecitpur
Doğum Yeri: Bane
Anne - Baba Adı: Gewher – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Eylül 2019 / Van

Sımko yoldaş, 1989 yılında Rojhılat Kürdistan’ın Bane kentinde dünyaya gelmiştir. Genç yaşlarda düşman gerçekliğini yakından tanıyan Sımko yoldaş, Kürdistan halkının özgürlüğü için 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Saflara katıldığı ilk andan itibaren yaşamdaki fedaice duruşu ve fedakârca olan katılımı ile çevresindeki yoldaşlara büyük bir moral kaynağı olmuştur. Sahip olduğu derin tarihsel kültürü ile devrimci kültürü birleştiren Sımko yoldaş, bulunduğu tüm mücadele alanlarında büyük emeklerin sahibi olmuştur. Devrimci Halk Savaşı’nın ruhu ile kendisi eğitip geliştiren Sımko yoldaş, yeni dönemin zafer ruhunu yakalamış ve bu temelde zafer yolunda ilerleyen kahraman yoldaşlarımızdan biri olmuştur. Bulunduğu Kuzey sahasında düşmana karşı aktif bir savaş içinde olan Sımko yoldaş, Önder Apo’nun özgürlük ideolojisine bağlı bir militan olarak son anına kadar Kürt halkının özgürlüğü için mücadele etmiş ve amansız bir direnişin sahibi olmuştur.

Şehadete ulaşan arkadaşmızın başta yurtsever ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”