Van’da kayyum protestosu

AKP/MHP’nin HDP’li 5 belediyeyi gasp etmesi, Van’da protesto edildi.

HDP Van İl Örgütü, AKP/MHP’nin Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerini gasp etmesini protesto etti.

HDP İl Eş Başkanları ve milletvekillerinin katıldığı eylem HDP İl Binası önünde yapılan eylemdeki açıklamayı, HDP Van İl Yöneticisi Serdar Çevik yaptı.

“Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerine el konulması gasptır” diyen Çevik şöyle konuştu: "Salgın hastalık, hukuk, kural, kaide dinlemeden devam ettiren bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Dünyayı kasıp kavuran korona salgınında bile belediyeler eliyle yardımları engelleyen, halkın dayanışma duygusunu çökertip çaresiz kılmak isteyen tekçi rejim, bütün engellemelere rağmen halkın yanında yer alan belediyelerimize darbe dönemlerini aşan bir biçimde el koymuştur.

12 Eylül cuntasına boyun eğmeyen, sayısız faili meçhule, hukuksuzluğa, zorbalığa rağmen 1990’ların karanlık gladyosunu tarihe gömen Kürt halkı, 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde işaretini verdiği üzere bu tekçi iktidarın mezar kazıcısıdır. Kürtlerin iradesinin gasp edilerek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz."

Açıklama ‘Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile sona erdi.