Van Valisi vatandaşı suçluyor

Van Valisi ve Kayyumu Mehmet Emin Bilmez, Van’da koronavirüs vakalarının artmasını vatandaşa bağladı.

Van Valisi ve Kayyumu Mehmet Emin Bilmez, “Van’da ‘bulaş’ sokakta değil, evde oluyor. Çekirdek ailelerde en az 15-20 kardeş var. Bir de çoluk çocuk bir araya gelince insan sayısı 3-4 katına çıkıyor. Biri pozitifse tüm aileye yayılıyor” diyerek vatandaşı suçladı.

Van’da koronavirüsü vakaları gün gittikçe artıyor. Vakaların artması nedeniyle onlarca yerleşim yeri karantina altına alındı. Taziye kurulması yasak olmasına rağmen Tuşba ilçesine bağlı Ortanca köyünde jandarma tarafından taziye kurulmasına izin verilmesi ve Edremit’in Emin Paşa Mahallesi’nde kurulan taziye nedeniyle vaka sayısı 200’e çıktı. Bir kadın yaşamını yitirdi.

Van genelinde bugüne kadar 64 bin kişi karantina altına alındı. Taziyeler ve tedbirsizlikler nedeniyle Van genelinde Van vaka sayısı 500’ü geçti. Karantina altında bulunan binlerce kişi kaderine terk edilmiş durumda; başta temel gıda olmak üzere hiçbir ihtiyaçları karşılanmıyor.

Van Valisi ve gasp edilen Büyükşehir Belediyesi kayyumu Kayyum Mehmet Emin Bilmez ise yaptığı açıklamada, “Van’da ‘bulaş’ sokakta değil, evde oluyor. Çekirdek ailelerde en az 15-20 kardeş var. Bir de çoluk çocuk bir araya gelince insan sayısı 3-4 katına çıkıyor. Biri pozitifse, tüm aileye yayılıyor” dedi.