Tutsak yakınlarından partilerin sessizliğine tepki

Amed'de Adalet Nöbetini sürdüren tutsak yakınları, hasta ve siyasi tutsaklar için ses çıkarmayan partilere tepki gösterdi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların özgürlüğü için aileler tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti 350’nci gününde D Tipi Kapalı Cezaevi önünde devam etti. Tutsak yakınlarının eylemine Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve 78'liler Derneği yöneticileri katıldı.

'TUTSAKLARIN DURUMU KÖTÜ'

Etkinlikte hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı Herdem Merwanî konuştu. Hasta tutsakların serbest bırakılması için siyasi partilere birçok kez çağrıda bulunduklarını dile getiren Merwanî, "Fakat şu ana kadar dileklerimiz gerçekleşmedi. Birçok tutsak gizlice serbest bırakıldı, ancak hasta, siyasi tutsaklar serbest bırakılmadı. Biz 4 aydır devam ediyoruz. Meclis'in açılmasını bekliyorlardı ama Meclis açılalı bir ay oldu ve hasta tutukluların durumu Meclis gündemine gelmedi. Hasta tutsakların durumu kötü. Cezaevinde tutulamayacaklarına dair rapora rağmen tahliye edilmiyor ve tedavi edilmiyorlar. Hasta mahkumların serbest bırakılmasını istiyoruz. Siyasi partileri destek olmaya çağırıyor" dedi.
 Eylem "Bijî berxwedana zindanan” ve “Heq hiqûq edalet" sloganlarıyla sona erdi.