Tutsak yakınları: Yarın herkesi eylemimize çağırıyoruz

Tutsak yakınları, Adalet Nöbeti'nin 200’üncü günü için yarın yapacakları eyleme çağrıda bulundu. Van'da ise aileler polisin engellemesini protesto etti.

Amed'de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için başlatılan Adalet Nöbeti 199'uncu gününde Amed'deki adliye önünde devam etti. Eyleme Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Diyarbakır Tabip Odası, DİSK Bölge Temsilciliği, Eğitim Sen Amed Şubeleri ve Türk Mühendis ve Mimarlar Odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) destek verdi.
 
Tutsak yakını Nazime Boltan, "Biz çok ağır şeyler istemiyoruz. Biz sadece hasta tutuklu çocuklarımız ile infazı yakılan çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz ”dedi.
 
Hasta tutsak Abdulhalim Kırtay'ın kızı Herdem Merwanî, eylemlerinin yarın itibarıyla 200’üncü gününe girdiğini belirterek, “Burada yaşamı savunuyoruz. Tutukluların infazlarının yakılmaması, hasta tutukluların serbest bırakılması mücadelesi veriyoruz. Bu süreçte elimizden geldiği sürece taleplerimizi ilettik” diye konuştu.
 
Merwanî, Adalet Nöbeti'nin 200’üncü günü için yarın Koşuyolu Parkı’nda bir araya geleceklerini kaydederek, “Bu anlamda Meclis’te partisi bulunan tüm kesimleri, kendisine vicdan sahibiyim diyenleri ve  ‘tutukluların talebi bizim talebimizdir' diyen herkesi bizimle birlikte olmaya çağırıyoruz” diye belirtti.

VAN  
 
Adalet Nöbeti’ni dışarıya taşıyan hasta ve infazları yakılan tutsakların ailelerinin, Van Adliyesi önünde yapmak istedikleri eylem bir kez daha engellendi. Açıklama öncesi Van Adliyesi'nin önü polis tarafından ablukaya alındı. Adliye binası önünde ailelerle bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Örgütü yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyelerinin bina önüne geçişi engellendi.
 
Aileler, polisin engellemesini alkışlarla protesto etti.