Türk askerinin katlettiği Yıldırım Amed'de anıldı

Lice'deki kalekol yapımını protesto nedenlere Türk askeri tarafından açılan ateş sonucu katledilen Medeni Yıldırım, ölümünün 8’inci yılında mezarı başında anıldı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde 28 Haziran 2013’te kalekol yapımına karşı düzenlenen eylemde Türk askeri tarafından katledilen Medeni Yıldırım, ölümünün 8’inci yılında Bağlar'da bulunan Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Yıldırım'ın yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili İmam Taşçıer, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve çok sayıda partili anmaya katıldı. 

Anmada konuşan HDP’li Taşçıer, “8 yıl geçti katilleri hala yargılanmadı. Katledildiğinde 19 yaşındaydı. Protesto hakkını kullandı. Onu sevgiyle anıyoruz. Bu katliamı da kınıyoruz” dedi. 

Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım ise, oğlunun hedef alınarak katledildiğini belirterek, “Medeni sivildi, masumdu, çok başarılı bir öğrenciydi. Katiller ortada ama davamız 8 yıldır sonuçlanmadı. Komutanlar tanık olarak getiriliyor. 4 saniyede çocuğumu öldürdüler. Devletin bizi katletmeye hakkı yok” diye konuştu.

“Bu kan vücudumda dolaştığı sürece bu davanın peşindeyim” diyen Yıldırım, şunları söyledi: “Sahipsiz bırakmayacağız. 8 Temmuz'da duruşması var. Bu ülkede adalet yok fakat biz yine de davamızı bırakmayacağız. Medeni’yi unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu. 

Anmada Yıldırım’ın mezarına karanfil bırakıldı. Anma, “Şehit namirin” sloganıyla son buldu.