Tuğluk'un köyünde çıra yakıldı: Hasta tutsaklara özgürlük!

Merxo köyüne giden HDP ve DAD Kadın Meclisi, Aysel Tuğluk şahsında hasta tutsakların özgürlüğünü haykırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Kadın Meclisi, ağır hasta tutsak tutsak, Kürt Siyasetçi Aysel Tuğluk’un özgürlüğü Dersim’in Merxo köyünde açıklama yaptı. Tuğluk’un köyünde bir araya gelen kadınlar, Tuğluk’un fotoğraflarını taşıdığı eylemde, çıra yaktı.
 
ÇIRALAR YAKILDI, TUTSAKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜ HAYKIRILDI

Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutsakların tahliye edilmesini isteyen DAD Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan, “Aysel sıradan kimlikler taşımıyor. Dersim coğrafyasının çocuğudur. Kadındır, hukukçudur, insan hakları savunucusudur, Kürttür, özgürlük savaşçısıdır. Acıların coğrafyasında doğmuş, o acıları hep içinde hissetmiştir. Demiştir ki; ‘Bana durmak değil, acılar çekmiş toplumun insan haklarını inşa etmek yakışır.’ Bu yolda canını ortaya koymuştur. O bir anıttır ve sıradan bir kadın değildir. Bu nedenle Aysel şahsında bütün kadınlar ve hasta tutukluların tahliye edilmesini talep ediyoruz” diye seslendi.
 
Tuğluk’un cesaretiyle mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nazlı Çelik Öz, “Yaktığımız çıraların Aysel ve diğer kadın arkadaşlarımıza özgürlük ve şifa getirmesini umuyoruz” dedi.
 
Tuğluk’un haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu dile getiren HDP’li Nurşat Yeşil’de “Haksız, hukuksuz bir şekilde cezaevlerinde tutulan arkadaşlarımızın özgürlüğünü talep ediyoruz. Başta Aysel Tuğluk olmak üzere diğer tüm hasta tutukluların bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz” dedi.
 
Açıklamaların ardından, lokmalar kesilerek pay edildi. Kadınlar, Tuğluk’un annesinin mezarını ziyaret etmek üzere Atatürk Mahallesi’nde bulunan Asri Mezarlığa geçti.