Türk savaş uçakları hep sivilleri hedef alıyor

Türk savaş uçakları tarafından bombalanan Güney Kürdistan’ın Bole köyüne ulaşan ANF, 4 sivilin yaralandığı ve büyük çaplı maddi hasarın yaşandığı saldırıyı belgeledi. 

Türk savaş uçakları tarafından bombalanan Medya Savunma Alanları'na bağlı Navdeşt ilçesinin Bole köyünde, 4 köylü yaralanırken, evler yıkıldı, ekili tarım arazileri de zarar gördü. Bombardıman sonrası başlayan orman yangını halk ve Binarê Qendîl belediyesinin çalışması ile söndürüldü. Bir evin tamamen yıkıldığı ve birkaçının da kısmen zarar gördüğü Türk hava saldırısının ardından, Bole köylüleri yaşananları ANF'ye anlattı.

'ÇOCUKLARIMIZIN RIZKINA SALDIRDILAR'

Meyvecilik ve sebze yetiştiriciliği ile geçimini sağlayan köy halkı, Türk devletinin bu yıkım ve tahribatı uluslararası kamuoyunun gözü önünde gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Hava saldırısında tarlaları zarar gören bir çiftçi, Türk devletinin Kürt düşmanlığına dikkat çekerek, "Biz burada bahçeci insanlarız, çocuklarımızın rızkını kazanıyoruz. Sabahtan akşama kadar çalışarak geçimimizi ancak sağlıyoruz. Kendi vatanımızdayız, bakın bunlar bize neler yapıyor" dedi.

GÜNEY HÜKÜMETİNE TEPKİ

Saldırılar karşısında sessiz kalan Güney Kürdistan Bölgesel Hükümetine de tepki gösteren çiftçiler, "Hükümetimiz falan yok. Eğer olsaydı bir parça rızık için burada çoluk çocuğu ile çalışan bizlere bu pis faşist Türk devleti saldırırken bir savunma yapar, hiç olmazsa ses çıkarırdı. Bakın hükümetin hiçbir tutumu yok" diye belirtti.
Güney Kürdistan’dan yayın yapan basın yayın kuruluşlarının, bombalanan köylerin boş olduğunu iddia etmesine de tepki gösteren çiftçiler, köylerini boşaltmadıklarını, hiçbir zaman da boşaltmayacaklarını söyledi. 

'BURADA GERİLLA YOK, SİVİL HALK VAR'

Bole köyü sakinlerinden Diyar da ekili arazilerinin zarar gördüğüne dikkat çekerek, şunları dile getirdi:
"2011-2012'de, birçok zaman köyümüz bombalandı. Hatta Kortek’te Türk savaş uçaklarınca şehit edilen 7 köylü de köyümüzün sakinlerindendi. Hükümetten bu bombardımanlara karşı direnmesini istiyoruz. Hep sivil halk bu bombardımanların kurbanı oluyor. Buralarda hevaller yok, siviller şehit ediliyor. Bakın kendi gözlerinizle görün, vurulan yerler evlerdir. Burada gerilla olur mu? Hevaller buralarda bulunmaz, hepsi köylerin dışındadırlar."
Saldırının yaşandığı anda bahçesinde çalışan bir başka çiftçi de, köy evlerinin vurulduğu anda bir söğüt ağacının yakınında olduğunu ve ona sarıldığını anlattı. Türk devletinin saldırısında yıkılan evlerin demir parçalarını gösteren çiftçiler, "Bu Müslümanlığa sığmaz" dedi.
Saldırıda ağır yaralanan ve hastane kaldırılan Cengi Enwer ve Ebdullah Hemid Emer'in tedavi altında oldukları öğrenildi.