Türk savaş uçakları Heftanin ve Şemzînan’ı bombaladı

Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na bağlı Heftanin ve Şemzînan bölgelerini bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklaması şöyle:

HEFTANIN

“İşgalci TC ordusunun 23 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatı kapsamındaki saldırıları devam etmektedir. İşgalci güçler, 27 Ağustos günü öğlen saatlerinde insansız hava araçlarının desteğinde savaş uçakları ile Partizan alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardımanlar ardından işgalci güçler, Skorsky helikopterler ile sınır hattı ile Partizan Tepesi arasında bulunan Tepê Keçel ve Bêzenikê tepelerine indirmeler yapmıştır.

İşgal harekâtına yönelik güçlerimizin sürdürdüğü tarihi direniş kapsamında, bazı alanlarda çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmaların ayrıntıları elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ŞEMZÎNAN

24 Ağustos günü saat 21.00’da işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tuyê alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından 25 Ağustos günü sabah saatlerinde kobra helikopterlerinin alanı bombardımanı ardından Skorsky helikopterleri Spirêz Tepesi yamaçlarına indirmeler yapmıştır. Arazide arama tarama faaliyeti yürüten işgalci TC ordusu saat 18.00’da alandan geri çekilirken, düşmanın gizli birlikleri arazide pusulamalar yapmaktadır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.