Türk devleti kemiklerine de tahammül edemedi!

PKK’li 8 ismin kemikleri, Bitlis’teki farklı mezarlıklara defnedildi. Polis, cenazelerin kemiklerinin yan yana gömülmesine bile engel oldu!

Bitlis’teki Garzan Mezarlığı’ndan 2017 yılında çıkarılan PKK’lilere ait 267 cenazeden İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) yapılan DNA eşleşmesi tamamlanan 10’unun kemikleri, önceki gün Kilyos Kimsesizler Mezarlığı'ndan çıkarılarak ailelerine teslim edilmişti. Bunlardan Nadire Elma'nın cenazesi Nusaybin'de, Müzeyyen Gördegir'in Batman'da defnedildi.
Diğer 8 ismin cenazesi ise Bitlis’e bağlı köylerde dün gece toprağa verildi.

POLİSTEN BASKI VE ENGEL

İstanbul’dan yola çıkarılan cenazelerin getirilmesi sırasında ailelere zorluk çıkarıldı. Polis, ailelere Amed ve Bitlis girişinde 3 kere kimlik kontrolü yaptı.
Aileler, çocuklarının ve yakınlarının plastik kutularda taşıdıkları kemiklerini jandarma ve polis ablukası altında Bitlis’in köylerindeki farklı mezarlıklarda defnetti. Cenazelere aile bireylerinden sadece 3 kişinin dışında katılım sağlanmasına engel olundu. Aynı mezarlığa gömülen cenazelerin yine yan yana gömülmelerine de engel olundu. Bu nedenle cenazeler 15- 20 metre aralıklarla toprağa verildi.

DEFNEDİLDİKLERİ YERLER

Faysal Bingöl (Herekol) ve Necla Karabay (Zekiye) Hizan’ın Kolludere Köy Mezarlığına; Behzat Yıldırım’ın (Kani Garzan) ve Ahmet Döner (Edip) Hizan Kayadiller Köy Mezarlığına; Burhan Altıntaş (Numan Tatvan) Tatvan Peyndas Sügütlü Köyü Mezarlığına; Ferhat Can (Ferhat Garzan) Ahlat Dilburnu Köyü Mezarlığına; Mehmet Reşit Karakoç (Gabar) ve Ferhat Can (Ferhat Garzan) ise Tatvan Küçüksu Köyü Mezarlığı’na defnedildi.