TJA'dan 'Özgürlüğe Yürüyoruz' buluşmasına çağrı

TJA üyeleri, “Özgürlüğe Yürüyoruz” buluşması öncesi kadınlarla bir araya geldi, buluşmaya katılım çağrısında bulundu.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad -TJA) 19 Eylül’de “Kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa ve tecride karşı özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi Aşık Veysel Parkı’nda düzenleyeceği buluşma öncesi Gaziosmanpaşa ve Sultangazi ilçelerinde kadınlarla bir araya geldi.

 Gaziosmanpaşa ilçesindeki etkinlikte Karadeniz Mahallesi’nde kahvaltıda kadınlarla bir araya gelindi. Etkinliğe HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir ve Semra Güzel ile HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik, TJA aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.
Kadınlar tarafından alkışlarla karşılanan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, tüm kadınları 19 Eylül’de TJA’nın Sultangazi’de düzenleyeceği buluşmaya çağırdı.

İMRALI TECRİDİNE TEPKİ

Kürt kimliğine yönelik ciddi saldırıların olduğunu dile getiren Taşdemir, bu saldırıların en ağırının İmralı’da ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulandığına işaret etti. Abdullah Öcalan ile hiçbir şekilde iletişim kurulamadığını söyleyen Taşdemir, “Sayın Öcalan’a İmralı’da tecrit uygulanmakta fakat tecrit yalnızca İmralı’da değil her yerde Kürt halkına uygulanıyor” dedi.
Devletin özel savaş politikalarının bölgede yoğun bir şekilde hayata geçirildiğini belirten Taşdemir, gençlere ajanlık, uyuşturucunun dayatıldığını ve kadınların sömürülerek daha sonra katledildiğini ifade etti.
Taşdemir ve beraberindeki kadınlar, evlere ziyaretlerde bulunarak kadınları Pazar günkü yürüyüşe çağırdı.

 TEKSTİL İŞÇİSİ KADINLARA ZİYARET

Kadınlar tekstil atölyelerini de ziyaret etti. Kadın emekçilerle konuşup sorunlarını dinleyen Taşdemir, kadınların yalnız olmadığını vurgulayarak, “Bizler tüm kadınların yanındayız, şimdi de beraber yürümek için sizleri Pazar günü gerçekleştireceğimiz yürüyüşümüze davet ediyoruz" dedi.

SULTANGAZİ'DE ESNAF VE MAHALLE ZİYARETİ

TJA’lı kadınlar, HDP Amed Milletvekili Semra Güzel’in de katılımıyla Sultangazi ilçesinde esnaf ve mahalle ziyaretlerinde bulundu.
Tüm savaşların Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile ilişkili olduğunu ifade eden Güzel, bunun ise ancak kadın mücadelesiyle kırılabileceğinin altını çizdi.