Süleymaniye’de barış konferansı düzenlendi

Güney Kürdistan’da siyasi partiler, inanç grupları ve etnik topluluklar arasında barışın tesisi için bir konferans düzenlendi.

Konferans Dünya Barış Örgütü öncülüğünde bir otelde gerçekleşti.

“Barış konferansı” adıyla düzenlenen buluşmada, siyasi güçler, inançlar ve toplum arasında barışın sağlanması amaç edinildi. Konferansa YNK Demokratik Örgütleri de destek verdi.

Konferansta bir konuşma yapan Dünya Barış Örgütü Yöneticisi Dr. Renc Barawi, “Bölgedeki devletler ve komşu devletlerin barışı için Kürdistan Bölgesi’ni barışın merkezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

YNK’nin Demokratik Örgütleri Sorumlusu Berzan Ehmed, “Kürt halkı yasalar çerçevesinde haklarını elde etmek istiyor. Bu temelde düzenlenen konferans çok önemlidir” vurgusunda bulundu.

Konferansta özellikle Irak’taki ve Kürdistan Bölgesi’ndeki etnik yapılar arasında barışın sağlanması üzerinde durulurken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin barış örgütlerine daha fazla önem vermesi gerektiği ifade edildi.

Konferansta ayrıca sanayileşmeye daha çok önem verilmesi ve işsizlik oranlarının azalması için çalışma yürütülmesi gerektiği belirtildi.