STÖ'ler Meclis darbesini kınadı

Amed'deki sivil toplum örgütleri, Meclis'teki darbeyle seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğine dikkat çekerek, kınadı.

Amed'deki sivil toplum örgütleri, HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP’li Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi ve rehin alınmalarını protesto etti.

'İKTİDAR OTORİTERLİĞİ VE KUTUPLAŞMAYI ARTIRIYOR'

Eğitim Sen 1 Nolu Şube’de yapılan açıklamaya, STÖ temsilcileri katıldı. Amed Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Eroğlu, Türkiye’de devam eden otoriter sistem uygulamalarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.
Muhalefet partilerine üye üç milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesi ile halkın seçme ve seçilme hakkının ihlal edildiğini kaydeden Eroğlu, AKP-MHP iktidarının toplumsal kutuplaşmayı artırdığına vurgu yaptı.
Eroğlu, “Diyarbakır emek, meslek ve hak örgütleri olarak; seçme ve seçilme hakkına, demokratik siyaset temsilcilerine yönelik bu müdahaleyi kınıyoruz. Meclisi tümden işlevsizleştirmeye, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik sistematik yönelim ve baskılara son vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.
Açıklamayı yapan STÖ'ler şöyle:
"DİSK Diyarbakır Bölge Temsilciliği, DİSK Genel-İş 1 ve 2 Nolu Şube, Harita Mühendisleri Odası, İç Mimarlar Odası İl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Diyarbakır Barosu, BES Şubesi, BTS Şubesi, Çevre Mühendisleri İl Temsilciliği, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Eğitim Sen 1, 2 ve 3 Nolu Şube, Elektrik Mühendisleri Odası, ESM Şubesi, Haber-Sen, İHD, Kimya Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Maden Mühendisleri Odası, Mezopotamya Psikologları İnisiyatifi, Peyzaj Mimarlığı İl Temsilciliği, Psikologlar Derneği, Rengarenk Umutlar Derneği, SES, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Diyarbakır Tabip Odası, Tarım Orkam-Sen, Yapı Yol-Sen, Hak İnisiyatifi Temsilciliği, MEBYA-DER, Rosa Kadın Derneği, TUAY-DER, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Temsilciliği."