Silopi YPS kuruluşunu ilan etti

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, devlet güçlerinin soykırım saldırılarına karşı halkın direnişi sürerken, Sivil Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS) kuruluşunu duyurdu.

Silopi'de, devlet güçlerinin soykırım saldırılarının 16'ncı gününde sürdüğü Silopi'de, ‘Silopi Sivil Savunma Birlikleri’ (YPS) kuruluşunu ilan ederek, saldırılara karşı mücadeleyi yükselteceğini duyurdu.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, devlet güçlerinin soykırım saldırılarına karşı halkın direnişi sürerken, Sivil Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS) kuruluşunu duyurdu. Yapılan açıklamada, Kürdistan’da ilan edilen öz yönetimlere Türk Devleti'nin saldırıları hatırlatıldı. Açıklamada, "Türkiye devleti faşistçe Kürdistan’da kurulan öz yönetimlere saldırmaktadır. Özyönetimlerin ilan edilmesiyle birlikte yaklaşık 5 ay içerisinde yüzlerce insanımızı katlettiler. Her gün gözaltı ve tutuklamalar yapmakta, gençleri sokak ortasında katletmekte. Devlet ve AKP rejimi aylarca DAİŞ zihniyetiyle Kürt halkını katliamlardan geçirmek istemekte ve inkar etmekte. Hiçbir şekilde Kürdistan ve Kürt halkını tanımak istemiyorlar. Son olarak 16 gündür sokağa çıkma yasakları adı altında Silopi, Cizre, Kerboran, Nusaybin ve Sur’da katliamlar gerçekleştiriliyor. Tanklarla, toplarla halkımızın evlerini bombalamakta, çeşitli ağır silahlarla her gün her saat her dakika gece gündüz demeden saldırmaktadır" denildi.

'KÜRT HALKINI TANIMAYANLARI TANIMIYORUZ’

Kürt halkının cenazelerinin bile defin edilmesine izin verilmediğine dikkat çekilen açıklamada, "Dünya tarihinde böyle bir şey görülmemiş, tarihte böyle bir savaş yapılmamıştır. Devlet artık Kürtlerin ölülerine bile saygı göstermiyor. Taybet ananın cenazesi 7 gün sokak ortasında kaldı. Şu an bile Silopi, Cizre ve Sur’da cenazelerimiz sokaklarda ve evlerde bekletiliyor" ifadeleri kullanıldı.

"Kürt halkını tanımayan, inkar eden, katleden böylesi bir zihniyete karşı bizlerde onları tanımıyoruz" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugünden sonra Türk devleti ve AKP rejimine karşı bizlerde öz yönetimin içerisinde yer alarak, YPS-Botan’ın şemsiyesi altında YPS Silopi'yi ilan ediyoruz. Artık bizler silahlarımızla ve fedai canımızla halkımızı koruyacağız. Hiçbir şekilde sömürgeci güçler Silopi sokaklarına giremeyecektir. Artık bizler devlete muhtaç değiliz, devleti hiçbir şekilde tanımıyoruz. Sömürgeci güçler Kürdistan’da var oldukça mücadelemiz devam edecektir. Gençlere çağrımızdır! YPS saflarında yer alsınlar. Ancak bu şekilde sömürgeci güçleri Kürdistan’dan çıkarırız. Bu esasla ya kazanacağız, ya kazanacağız.”