Servet Turgut'un kardeşi: Onların da ciğeri yansın!

Türk askerinin helikopterden atarak katlettiği Servet Turgut'un kardeşi Naif Turgut, "Vahşice şehit ettiler. Bizim ciğerimiz nasıl yandıysa onların da öyle yansın" dedi.

Van'ın Çatak ilçesinde Türk askerleri tarafından 11 Eylül’de gözaltına alındıktan 2 gün sonra hastanede ortaya çıkan ve Osman Şiban’la birlikte helikopterden atıldıkları belgelenen Servet Turgut (55), bu sabah hayatını kaybetti.
Taziyede konuşan kardeşi Naif Turgut, “Bütün dünyaya sesleniyoruz; bu insana yapılan hukuksuzluk kimseye yapılmasın” dedi.  

'VAHŞİCE ŞEHİT ETTİLER'

Turgut, “Bize büyük bir zulüm yapıldı. Bu insan evinden çıkarak köyüne gitti. Topladığı ot torbalarını bağlıyordu. Yanında sadece bir tek çuvaldız vardı.  Bu insan fakirdi, çalışkan biriydi. Zalim değil, masum bir insandı. Bugün hayvan bir çukura düştüğünde itfaiye çağırarak o hayvanı kurtarıyorlar. Bu insana büyük bir zulüm yapıldı. Allah bu vahşeti kabul etmesin. Bizim ciğerimiz nasıl yandıysa onların da öyle yansın” diye konuştu.
"O topraklar kimsenin değil, bizim topraklarımız" vurgusunda bulunan Turgut, "Bu insan vahşice helikopterden atılarak şehit edildi. Bütün dünyaya sesleniyoruz; Bu insana yapılan hukuksuzluk kimseye yapılmasın. Allah hepimizi insan olarak yarattı.  Allah zulmün tarafından değilim diyor, sizde olmayın.  Ama bu insanlar bizi köylerimizde bile öldürüyorsa Allah kabul etmesin. Allah bu zulmü, bu vahşeti kabul etmesin" dedi.