Savaş uçakları sivil yerleşim yerlerini bombaladı: 1 şehit

Türk savaş uçakları, Medya Savunma Alanları ve sivil yerleşim yerlerini bombaladı. Saldırıda Yusuf Cemal adlı sivil yaşamını yitirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları ve sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti.

HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

“24 Eylül günü saat 09.00 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Stuna alanında bulunan Dê köyü çevresini bombalamıştır.

25 Eylül günü savaş uçakları saat 07.00’da Avaşin bölgesine bağlı Şehit Fırat Tepesi, saat 16.00’da Gare bölgesine bağlı Çemankê beldesi çevresi ile Zap bölgesine bağlı Zap suyu çevresini, saat 21.45 ile 00.00 arasında ise Kandil bölgesine bağlı Şehit Ayhan vadisi, Enzê, Zevkê ve Bêpalan köyleri çevresini bombalamıştır.

26 Eylül günü (bugün) sabah saatlerinde yine Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê alanını, Şehit Diren Tepesi’ni ve Mervanıs alanını bombalamıştır.

Çemankê beldesine gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda 19 yaşındaki Yusuf Cemal isminde bir sivil şehit düşmüştür. İşgalci TC ordusunun sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği bombardımanlarda, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir. AKP-MHP faşist hükümeti Güney Kürdistan topraklarında kendi arazilerinde bulunan sivilleri bilinçli bir şekilde hedefleyerek, yöre halkını korkutmaya, sindirmeye ve katletmeye çalışmaktadır. Bu tür alçakça saldırıları ilk olmayan faşist TC ordusu, bu defa 19 yaşındaki genç bir Kürt insanını hedef almıştır. Bilinçli bir şekilde hedeflenerek katledilen bu Kürt gencinin, hesabı en ağır bir şekilde sorulacaktır.”