Sanatçılar Peşmerge Bakanı ile görüştü

Avrupa’dan bir grup Kürt sanatçı, Türk devletinin işgal saldırıları ve Kürt güçleri arasında olası bir çatışmanın önüne geçmek amacıyla Peşmerge Bakanlığı ile görüştü.

Şivan Perwer, Diyar Dersim, Firmêsk Hafiz, Hesen Şerif ve Beser Şahin’den oluşan sanatçı heyeti, Hewlêr’de Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret etti.  

Heyet, Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail tarafından karşılandı. Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Toplantı ardından bir açıklama yapan sanatçı Şivan Perwer, “Biz Kürt sanatçılar olarak Güney’e (Güney Kürdistan) geldik ve taleplerimizi Peşmerge Bakanlığı’na ilettik.  Bakanlık bizi sıcak karşıladı ve memnun olduk” dedi.

Son zamanlarda yaşanan gerilim nedeniyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Perwer, “Kürt halkının düşmanları, Kürtleri birbirine karşı savaşmasını istiyor. Biz biliyoruz bunu ve herkes de bilmeli. Güney Kürdistan Kürt halkı için büyük bir kazanımdır; bu bölgeyi kendi gözümüz gibi korumalıyız. Barış için üzerimize düşen tüm görevleri sanatçılar olarak üstlenmeye hazırız ve nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideceğiz” diye ekledi.

Sanatçı Diyar Dersim gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta, “Biz sanatçıların taleplerini Peşmerge Bakanlığı’na ilettik. Biz peşmergenin olumlu bir görev ve rol üstlenmesini istiyoruz. Peşmerge ile gerilla arasında hiçbir şekilde çatışma istemiyoruz. Nasıl ki Kerkük ve Kobanê’de peşmerge ve gerilla birlikte düşmana karşı savaştılarsa, aynı ruhun yeniden ortaya çıkmasını istiyoruz. Kürdistan analarının bir kez daha iç savaş şehitleri nedeniyle gözyaşları akmasın” şeklinde konuştu.

Kürt halkının sanatçıları olarak Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret ettiklerini ve Bakanlığın kendilerine bir söz verdiğini ifade eden Diyar Dersim, “Peşmerge Bakanlığı iç savaş istemedikleri sözünü verdi. Çünkü savaş sadece işgalci Türk devletine hizmet eder” vurgusunda bulundu.

Sanatçı Diyar Dersim, başka kurumları da ziyaret edeceklerini ve perşembe günü bir basın açıklaması düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.