Rojhilat ve Başûrlu sanatçılar: Süleymaniye'de buluşalım

Güney (Başûr) ve Doğu (Rojhilat) Kürdistanlı sanatçılar, Rojava'daki işgal saldırılarına sert tepki gösterirken, Süleymaniye'deki yürüyüşe çağırdı.

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Doğu Suriye topraklarına başlattığı işgal saldırılarına tepkiler aralıksız bir şekilde ve giderek radikalleşerek devam ediyor. Toplumun her kesiminden insanlar, topraklarını Türk işgal saldırılarına karşı sahiplenmeye devam ediyor.

Rojhilat ve Başûrlu sanatçı, aydın, yazarlar da gösteri, yürüyüş, toplantılar yaparak veya sosyal medya hesaplardan yayımladıkları mesajlarla işgale tepki gösteriyor.

REZZAZİ: CUMA GÜNÜ YÜRÜYÜŞTE BULUŞALIM

Rojhilatlı sanatçı Nasır Rezzazi, ANF'ye yaptığı açıklamada, dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan Kürtlere seslenerek, Rojava'nın ağır saldırı ve koşullar altında olduğuna dikkat çekti.

Rezzazi, “Özellikle Başur ve Süleymaniye halkının, Cuma günü saat 14.00'da yapılacak yürüyüşe katılıp gücümüzü işgalcilere göstermesini istiyorum. Rojava’yı sahiplenelim çünkü orası bizim ata ve dedelerimizin topraklarıdır” dedi.

QEREDAXİ: HEPİMİZİN DİRENİŞİ

İşgal saldırılarına bir tepki de Güney Kürdistan’ın tanınmış kemancısı Enwer Qeredaxi’den geldi. Qeredaxi, Başûr halkının Cuma günü yapılacak yürüyüş ve mitinge kitlesel bir şekilde katılarak, işgalcilere güçlü bir cevap vermesini istedi.

Qeredaxi, şunları söyledi: "Onurlu ve şerefli tüm Kürtlerden özellikle de sanatçılardan, Süleymaniye halkı ve Süleymaniye dışında yaşayan tüm halkımızdan, Cuma günü yapacağımız yürüyüşe katılmalarını istiyorum. Bu yürüyüşte tek yürek, tek ses olalım; işgalci düşmanımıza gerekli cevabı verelim."

ATUF: ROJAVA'NIN YALNIZ OLMADIĞINI GÖSTERELİM

Başûrlu Sinema Oyuncusu ve Yönetmen Şıvan Atuf da işgal saldırılarına sert tepki gösterdi. Atuf, Rojava’nın direnişçi halkı ve onur direnişi veren savaşçılarını selamlarken, şunları da belirtti:

"Başûr halkımızdan ve özellikle de Süleymaniye ile çevresinden Cuma günü yapacağımız yürüyüşe katılmalarını istiyorum. Kitlesel ve büyük bir yürüyüşle işgal saldırılarına cevap verelim. Rojava ve mevzilerde direnen savaşçılarımızın yalnız olmadığını gösterelim. Dünyaya Rojava’nın arkasında olduğumuzu gösterelim. Rojava’nın kaderinin bizim kaderimiz olduğunu haykıralım. Hiçbir gücün Rojava’nın Kürdün iradesini kıramayacağını gösterelim."