'Rizgar'ın kamerasını yerde bırakmayacağız'

DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu 18 Aralık 2017’de şehit düşen özgür basın çalışanı Rizgar Deniz'i anan gazeteci yoldaşları, "Rizgar'ın elinden düşen kamerayı yerde bırakmayacağız" dediler.

Cizre Fırtınası Hamlesi’ni takip ederken DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 18 Aralık 2017’de şehit düşen gazeteci Rizgar Deniz (Rızgar Adanmış), Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Kampı'nda anıldı. Özgür basın çalışanı Deniz'i anlatan Maxmurlu gazeteciler, Deniz'in takipçisi olacaklarını belirttiler.

Deniz şahsında tüm özgür basın şehitlerini anarak konuşmasına başlayan gazeteci Nupel Amed, "Kürt halkı yıllardır faşist Türk devletine karşı amansız bir direniş sergiliyor. Şehit Rizgar da o direnişçilerden biriydi. Kalemi ve kamerası ile direndi ve şahadete ulaştı. Bir yoldaşı ve bir gazeteci olarak söz veriyoruz şehit Rizgar'ın düşen kamerasını yerde bırakmayacağız" diye konuştu.

HERKES TARAFINDAN SEVİLEN BİRİYDİ

Şehit Rizgar Deniz'in emekçi biri olduğuna dikkat çeken gazeteci Hilal Rizgar, "Rizgar küçüklerle küçük, büyüklerle büyük olurdu. Toplumda çok sevilen biriydi. Rizgar kampta Deniz Fırat ile basın işi ile ilgileniyordu. Deniz Fırat şehit düştüğünde Rizgar onun izinde yürümeye karar verdi. Hakikatin izinde giden gazetecilere karşı her tarafta büyük baskılar uygulanıyor ve hedef haline getiriliyorlar. Maxmur Kampı Gazeteciler olarak şehitlerin izinde olacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Şehir Rizgar ile aynı işi yaptıklarını ve birlikte okuduklarını söyleyen gazeteci Leyla Oremar ise, "Rizgar'ın kamerasını yerde bırakmayacağız. Onun bıraktığı yoldan yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.