Ranyalılardan kimyasal silah saldırısına tepki

Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillasına yönelik kimyasal silah saldırılarını kınayan halk, işgale karşı tutum göstermeye çağırdı.

Süleymaniye’nin Ranya ilçesi Baxê Giştî’de bir araya gelen halk, Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillasına karşı 6 aydır sürdürdüğü savaşta kimyasal silahlar kullanmasını protesto etti.

Kimyasal silah saldırısında şehit düşen 17 gerillanın fotoğraflarını ve “Türk devletinin kimyasal silah kullanımı karşısında dünyanın sessizliğini kınıyoruz” yazılı pankart taşıyan kitle adına Sara Kerim bir açıklama yaptı.

Erdoğan ve Bahçeli liderliğindeki Türk devletinin, ABD’nin F16 uçakları ve NATO silahlarıyla Kürt halkını yok etmeye yönelik vahşice saldırdığını söyleyen Sara Kerim, “Tüm insanlığı faşist Türk devletinin insanlığa ve uluslararası kurallara karşı gerçekleştirdiği ihlaller karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Kürdistan Bölgesi iktidarının, kimyasal silah kullanımını incelemek için gelen heyeti engellemesini kınıyoruz. Türk devletinin savaş suçlusu olarak tanınmasını talep ediyoruz” dedi.