PKK saflarından Şengal’e: Şahin Cudi

74'üncü fermanda Şengalli Êzîdî halkının imdadına yetişenlerden biriydi, Şahin Cudi. Şehadetine kadar halkının ve Önderliğinin özgürlüğü için savaştı.

KÖLELİĞE VE İŞGALE KARŞI...

74'üncü fermanda Şengalli Êzîdî halkının imdadına yetişen Halk Savunma Güçleri (Hezen Parastina Gel) oldu. Binlerce kadının köle pazarlarından çekip aldı, Şengal topraklarının çetelerden temizlenmesinin öncü gücü oldu.

Yüzlercesi yaşamlarının baharında sonsuz uykusuna Şengal’de devam ederken, belki hayal dahi etmezlerdi Şengal topraklarına ayak basmayı. Lakin Ortadoğu halklarının başına musallat olan DAİŞ çetelerinden halklarını korumaya kendilerini adamış olan gerillalar, cansiperane tuttular kutsal Şengal yolunu.

Kürdistan’ın hemen her parçasından gelerek katıldıkları Kürdistan Özgürlük Hareketinin Şengal’i savunma kararının ardından sırtında çantaları, omuzlarında silahları, yüreklerinde özgürlük ateşiyle Şengal dağlarının yolundaydılar. Şahin Cudi-Metin Acet de o savaşçılardandı.

'ÖNDER APO'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ EN ÖNEMLİSİDİR'

Gerilla saflarına 1 Ocak 2013 tarihinde katılır. Şengal’in yolunu tutmadan önce şöyle der, Şahin Cudi:

"Partiye Cizre’den katıldım. 1 Ocak 2013 tarihinde dağa geldim. Yeni bir yıl ve bir yaşama geldim. Aslında özel olarak Önder Apo’nun esaretinden sonra özgürlüğünü kazanma temelinde parti saflarına katıldım. Akrabalarımızdan da şehadet yaşanmıştı, onların intikâmlarını almak ve halkımızın özgürlüğü için de katıldım. Ama Önder Apo’nun özgürlüğü benim için en önemlisidir."

TEK EMELİ ÖZGÜRLÜKTÜ

Halkını ve Öcalan'ı özgürlüğe kavuşturmaktan başka hiçbir emeli olmayan ve dilinden, ‘Ji tîrejen roja azad gul peşkevînin’ ezgisini düşürmeyen Şahin Cudi, Şengal'i Özgürleştirme Hamlesi sırasında Ocak ayının ilk günlerinde yaşamını yitirdi. Yine aynı hamle sırasında aslen Doğu Kürdistan’ın Mahabad kentinde doğup büyüyen ve özgürlük saflarına katılan HPG gerillası Şerbek kod isimli Siyawej Miradiyan da ölümsüzler kervanına katıldı.