PJAK 9 Mayıs şehitlerini andı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), Sêdar şehitlerini anarak 9 Mayıs’ın Kürt halkının kutsal mücadelesinin simgesi olduğunu ve Kürt tarihinde altın bir sayfaya yazıldığını belirtti.

İran rejimi, 9 Mayıs 2010 tarihinde Şırin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili, Eli Heyderyan ve Mehdi Islamyan isimli Kürt savaşçı ve devrimci ile birlikte bir İranlı devrimciyi Tahran’daki Evin cezaevinde idam etti. Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) yaptığı bir açıklamayala Sêdar şehitlerini andı.

PJAK’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“9 Mayıs şehitleri, Doğu Kürdistan halkımızın mücadele tarihinde altın sayfalara yazıldı. Sêdar Şehitlerini saygıyla anıyor ve yollarından gideceğimize söz veriyoruz.

Şırin Elemhuli, Ferzad Kemanger, Ferhad Wekili ve Eli Heyderyan Kürt halkının kutsal mücadelesinin ve gerilla güçlerinin fedai mücadelesinin sembolleriydi. Şehitler, özgürlük ve demokrasi için İran zalim rejiminin göklerini salladı.

Mamoste Ferzad Kemanger ve arkadaşları, İran ve Doğu Kürdistan halkına İran rejimine karşı direnişin yolunu gösterdi. Fedai bir şekilde mücadele eden Şirin Elemhuli’nin İran’ın kadın karşıtı sistemine karşı eşsiz direnişi, tüm özgürlük tutsakları için bir aydınlık feneri oldu. Faşizme teslim olmanın ölüm olduğunu dile getirdiler. Eğer bugün İran rejimin meşruiyetine karşı büyük bir mücadele verildiğini görüyorsak, bunun nedeni 9 Mayıs savaşçılarının doğru yolda yürümüş olmalarıdır. Kemanger ve arkadaşları, Mayıs’ı hak, özgürlük ve mücadele ayı ve Kürdistan’da özgür yaşamın temeli yaptılar. Canlarını feda ederek, halkın özgürlüğü için mücadele ettiler. Mücadeleleriyle cezaevlerini ölüm mahallinden mücadele alanlarına çevirdiler.

Tüm özgürlük isteyenleri, özgürlük mücadelesinin düzeyini yükselterek halkın kurtuluş yolunu seçmeye çağırıyoruz. Bugün ‘Sêdar değil demokrasi için’ kampanyası İran ve Doğu Kürdistan’da 9 Mayıs şehitlerinin kazanımıdır. Şehitlerin talepleri karşılanana kadar mücadele edeceğimize dair sözümüzü tekrarlıyoruz.”