Pervari’de şehit düşen iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Siirt’in Pervari ilçesinde Türk ordusunun düzenlediği bir bombardıman sırasında hayatını kaybeden iki gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. HPG ayrıca Heftanin’de iki askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, “5 Ekim tarihli açıklamamızda, 29 Eylül günü işgalci TC ordusunun Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Beşa alanı ile Şuxa köyü çevresini bombaladığını kamuoyu ile paylaşmıştık” hatırlatmasında bulundu.

Açıklamada, bombardıman sonucunda iki gerillanın hayatını kaybettiği belirtilerek, kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Agit Botan
Adı Soyadı: Şefik Özdemir
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Taybet – Hamit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Eylül 2019 / Siirt

Kod Adı: Ayaz Mazlum
Adı Soyadı: Selim Karipçin
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Emine – Galip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Eylül 2019 / Siirt

HPG-BİM her iki gerillaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bugün Kürdistan’da devam eden savaş, bir üst aşamaya taşınmış ve faşist sömürgeci TC devleti Kürtlere ait tüm değerlere hunharca saldırılarını arttırmıştır. Düşmanın tüm bu saldırılarına karşı gerilla güçlerimiz bulundukları her yerde fedaice savaşarak düşmana ağır darbeler vurmaktadır. Agit ve Ayaz yoldaşlarımız bu tarihi direniş içerisinde yerini almış ve Kürt halkının onurlu kahramanları olmuşlardır. Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş her iki arkadaşımız, gençlik yılları ile birlikte Kürdistan dağlarını kendilerine mesken etmiştir. Her bir şehit arkadaşımız gibi bizlere büyük mücadele mirası bırakmışlardır.

Şehadete ulaşan Agit ve Ayaz yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideali olan Özgür Önderlikle, Özgür Kürdistan’da yaşama iddiasını gerçekleştirene kadar da mücadeleye amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Aynı açıklamada Heftanin bölgesinde iki askerin öldürüldüğü, Gürpinar’da bir işgal operasyonu sırasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve işgal ordusunun Heftanin’e hava saldırısı düzenlediği bilgileri de yar aldı.

HEFTANİN’DE 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik işgalci TC ordusunun başlattığı işgal harekatına yönelik sahada devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 12 Ekim günü saat 15.30’da Şehit Şêxmus alanında konumlanan askerlere yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

GÜRPINAR’DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

10 Ekim günü saat 22.00 sularında işgalci TC ordusu Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Tüzek köyü alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyonda güçlerimiz ile işgalciler arasında 11 Ekim günü sabah saatlerine kadar çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda, düşmana karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HEFTANİN’E HAVA SALDIRISI

12 Ekim günü saat 20.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Xantur Tepesi yamaçlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”