Patnos'ta tutsaklara gardiyan işkencesi: Suç duyurusu yapıldı

Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutulan Zülküf Kaya’nın, 20 gardiyan tarafından işkenceye uğramasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

 

Patnos L Tipi Cezaevi’nde tutulan Zülküf Kaya’nın, revire götürüldüğü sırada 20 gardiyan tarafından 2 saat boyunca işkenceye uğramasıyla ilgili avukatı suç duyurusunda bulundu. Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapan Avukat Sertaç Çelikkaleli, müvekkilinin gardiyanların işkencesine uğradıktan sonra tedavi edilmeden koğuşuna geri götürüldüğünü açıkladı.
 
20 GARDİYAN 2 SAAT BOYUNCA İŞKENCE YAPTI
 
Kaya’nın 21 Haziran'da fenalaşarak bayıldığını hatırlatan Çelikkaleli, şunları aktardı: “Bunun üzerine müvekkil revire götürülmüş ancak burada görevli gardiyanlar müvekkile yönelik olarak ‘rol yapıyorsun’ diyerek müvekkilin görevli doktorca tedavi edilmesini engellemeye kalkışmışlardır. Sağlık hakkını korumak isteyen müvekkil doktor önünde 20 gardiyan tarafından 2 saat boyunca işkenceye maruz bırakılmıştır. Gardiyanlar tarafından müvekkil darp edilmiş, hakarete uğramış ve sağlık hakkının kullanılması engellenmiştir. Gardiyanlar bununla da yetinmeyerek yapmış oldukları işkencenin ortaya çıkmamamı için müvekkili tedavi ettirmeksizin koğuşuna tekrar göndermişlerdir. Müvekkilin işkenceye uğradığına dair koğuş arkadaşlarının tamamı şahit olup bunlar tarafından müvekkile pansuman ve benzeri sağlık işlemleri yapılmıştır."
 
KAYA: BU CEZAEVİNDE İŞKENCE VE ZULÜM VAR
 
Kaya’nın ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde; “Herkes bilsin ki; Patnos Cezaevi’nde işkence ve zulüm var” sözlerini hatırlatan Çelikkaleli, “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Şüpheliler hakkında soruşturma başlatılıp cezalandırılmasını talep ediyoruz. Savcılığın gerekli soruşturma ve kovuşturmanın yapılarak, müvekkilimize yönelik olarak atılı bulunan suçları işleyen şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu.