Mezopotamya İnançlar Platformu’ndan saldırılara tepki

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösteren Mezopotamya İnançlar Platformu, “Dürüst Müslümanlar, bu Nemrud’a ve onun yönetimine dur deyin” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Mezopotamya İnançlar Platformu şunları belirtti: “Türk devlet Firavun’u ve onun katil kabinesi, DAİŞ’in tamamlayamadığı Kürt jenosidini tamamlamak için onlarca uçakla, Fermandan arda kalmış Şengal Êzidîleri ve Bakur’dan göçertilmiş mültecileri vuruyor. Başta Kürdistan olmak üzere Anadolu ve tüm Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren bu fitne devleti, elindeki bütün imkanları seferber ederek, Kürdün kökünü kazımaya çalışmaktadır. Kürdün kahramanlığı karşısında istediği sonuca ulaşamayan bu güruh, 14 Haziran 2020 gecesi tekrardan Maxmur Mülteci kampı, Şengal ve Medya savunma alanlarında sivil ve günahsız insanlara uçaklarla vahşice saldılar düzenlemektedir.

Hiçbir hukuk ve yasaya uymayan, hiçbir dine ve vicdana sığmayan bu saldırılar elbette korkakça ve alçakçadır. Bütün teknik, silah ve sayı üstünlüğüne rağmen, başarı elde edemeyen bu insanlık hainleri, dünyanın gözü önünde vahşice saldırılarını sürdürmekteler. Bu vahşete ses çıkarmayan, uluslararası güçler; NATO, ABD, AB, Rusya, BM, Irak ve yerel hükümet bu katliamın ortaklarıdırlar. Sadece endişeliyiz ve kınıyoruz sözcükleri, sizleri suç ortağı olmaktan kurtaramayacaktır. Sizin kendi ellerinizle birlikte oluşturmuş olduğunuz yasaları bile çiğneyen Erdoğan ve Türk devleti, elbette hepinizin başına bela olacaktır.

Dürüst Müslümanlar! Kürt katline seyirci kalmakla hepiniz vebal altında kalmaktasınız: Bu Nemrud’a ve onun yönetimine dur deyin. Bunların eli ile İnançlar coğrafyası bir kan deryasına çevrildi. Artık yeter deyin.

Dürüst Aleviler uyanın! sıra size geldiğinde ses çıkaracak kimse kalmayacaktır.

Kerbela, Dersim, Maraş, Sivas, Çorum ve Gazi’yi nasıl unuturuz.

Şimdi bu Yeziti durdurma ve alt etme zamanı.

74 fermandan geçirilmiş Êzidîler daha neyi beklemekteyiz! DAİŞ fermanından sonra hala dışardan destek mi bekleyeceğiz?

Hıristiyan Keldaniler, Ermeniler ve Asuri/Süryanlar bu coğrafyada başımıza getirilenleri unutacak mıyız?

Tarihte defalarca ve acımasızca katliamlardan geçirilmiş Yahudiler! Hitlerin akıl hocası olan Türk devleti ve onun yeni Hitleri Erdoğan’a, daha ne kadar tahammül edeceksiniz?

Bu barbar diktatörü durdurup tarihin çöp sepetine atma zamanı gelmemiş midir?

Kürdistan ve Ortadoğu’da inançlar bahçesi olarak bilinen coğrafyamızı, bir inançlar bahçesine çevirebilmek için bunların def edilmesi inançsal ve İnsani bir fariza halini almıştır.

Hep birlikte inanç ve insanlık düşmanı olan Erdoğan ve Şurekasına karşı mücadeleyi yükseltelim.

Çağımızın diktatör, zalim ve barbarları olan Türk devlet yönetimini bertaraf ettiğimizde, coğrafyamıza huzur, barış ve kardeşlik gelecektir.

Herkesi bu vahşeti durdurmaya ve bulunduğu yerde mücadele etmeye çağırıyoruz.”