‘Maxmûr halkı yalnız değildir’

Qamîşlo’nun Hililiye Mahallesi Komünü üyeleri, Maxmûr halkına uygulanan ambargoya tepki göstererek, yalnız olmadıklarını söyledi.

MİT’in Federe Kürdistan sorumlusunun öldürülmesi ardından ambargo uygulanan Maxmûr halkının yanında olduklarını belirten Qamîşlo’nun Hililiye Mahallesi Komünü üyeleri, iki ayı bulan bu haksızlığa son verilmesini istedi.

ANF’ye konuşan Hililiye Mahallesi Komünü ve Kongreya Star Üyesi Saliha Keleş, şunları dile getirdi: “Ambargoyu kınıyoruz. Biliyoruz ki; bugün orada en çok zorluk yaşayan ve acı çekenler yine kadınlardır. Birçok Kadın tedavi olmak istedi ama bu engellemeler yüzünden hastaneye ulaşamadığı için çocuklarını kaybetti. Özellikle Başûr’daki kadınlar buna sessiz kalmamalı. Zor durumda olan insanlarımızın yanında yer almalıyız.”

Hililiye Komünü ve PYD Üyesi Nizameddin Nuri Hisen, Türk devletinin tehdit ve saldırılarından mülteci durumundaki Maxmûrluların da nasibini aldığını hatırlatarak, şöyle konuştu: “Maxmûr halkı ambargo altındadır. Hatta o kadar zor durumdalar ki hastanelere dahi gidemiyorlar. Türk devletinin saldırılarına destek verenler, Maxmûrlulara ambargoyu da reva görenlerdir.”