Maxmurlulardan “ambargoya karşı direniş sürecek” mesajı

Maxmur’a yönelik aylardır süren ambargoyu protesto etmek amacıyla eylem düzenleyen halk, “Ambargo kalkana kadar eylemler sürecek” mesajı verdi.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Mülteci Kampı’na yönelik 71 gündür devam eden ambargo düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto edildi.

Kampta toplanan binlerce kişi Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın posterleri, KJK, KCK flamaları ile Musul’a bağlı Maxmur ilçesinde doğru “Bijî Serok Apo” ve “Berxwedan jiyane” sloganlarıyla yürüdü.

Irak askerlerinin bulunduğu kontrol noktasına kadar süren yürüyüş ardından Maxmur Demokratik Halk Meclisi adına Iraklı yetkililerle ambargoya ilişkin bir görüşme yapıldı.

Görüşme ardından konuşma yapan Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Hüseyin Kara “Mexmur halkı adına Iraklı yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede bize yardımcı olmak istediklerini fakat sorunun siyasi olduğunu belirterek, bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de heyet olarak kendilerine ambargo kaldırılıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğimizi ifade ettik” dedi.

Öte yandan kitlenin yanına gelen Irak ordusundan bir yetkili kamp halkına gereken yardımı yapacaklarını belirtti.