Maxmûr'da annelerin eylemi 5. gününde

Maxmûrlu Barış Anneleri'nin, KDP tarafından uygulanan ambargonun kaldırılması için başlattıkları oturma eylemi 5. gününde devam ediyor.

Maxmûr Barış Anneleri, KDP tarafından kampa uygulanan ambargonun kaldırılması için asayiş önünde 5 gündür oturma eyleminde. Anneler, yol üzerindeki asayişin önünde başlattıkları oturma eylemine gece gündüz devam ediyor. Anneler, geceleri Botan yöresel şarkıları ve direniş türküleri eşliğinde eylemlerini sürdürüyor. Yine ilk göç yıllarında karşılaştıkları saldırıları ve direnişleri birbirlerine anlatıyor. Bundan çok daha zorlu süreçler ve saldırılar gördüklerini söyleyen anneler, ambargoyu da saldırının bir başka biçimi olarak kabul ettiklerini ve direnişle boşa çıkaracaklarını belirtti.

Anneler, kampa yönelik uygulanan ambargo kaldırılmadan eylemlerine son vermeyeceklerini söyledi.

Geceyi şarkılar eşliğinde geçiren anneler, sabahları da eylemlerini sürdürdükleri kaldırımları temizliyor.

ANNELER, KDP TARAFINDAN ENGELLENMİŞTİ

Maxmûrlu Barış Anneleri, ambargonun kaldırılması için KDP ve Başur hükümeti yetkilileri ile görüşmek için 5 gün önce Hewlêr’e gitmek istemiş, peşmergeler tarafından hakaret ve saldırıya maruz kalmıştı. KDP asayişi, kente girişi engelleyince, anneler oturma eylemi başlatmıştı.

Ambargo nedeniyle 50 gündür hastalar ve hamileler de tedavi göremiyor.