Mardin'deki eylemde 'direniş ve birlik' mesajları

Mardin'de kayyum gasplarına karşı eylemler 26. gününde. Eylemdeki konuşmalarda, direniş ve birlik mesajları verildi.

Mardin'de kayyum gasplarına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 26’ncı gününde. Eylem, polis ablukası altına alınan HDP il binasının önünde devam etti.
Kitle, şarkılar ve zılgıtlar eşliğinde eylemini sürdürdükten sonra, açıklamalar yapıldı.

'İRADE GASBINI KABUL ETMEYECEĞİZ'

HDP Mardin Gençlik Meclisleri adına Nadire Çelik söz alarak, kayyum zihniyetine karşı duracaklarını belirtti. Taciz, tecavüz ve hak gasplarına başvuranların darbe zihniyetinden beslendiğini söyleyen Çağrı, “Başlattığımız ‘Bağımlı olma özgür ol’ kampanyası çerçevesinde irade gasplarına karşı mücadelemizi devam ettireceğimizi deklare ederiz. Zaferin direnenlerin olacağı inancımızı bütün topluma ulaştıracağız” dedi.

CHP'YE ÇAĞRI

Mardin Yazarlar Derneği Yöneticisi Yazar Ahmet Çelik, sandık sonuçlarının “demokrasinin namusu” olduğunu, şimdi ise 3 kentin namusuna el konulduğunu söyledi. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrı yaparak, “Hak gasbına ve iradenin alıkonulmasına karşı gerçek bir tavır sergileyin” dedi.

'BİRLİK OLURSAK KAZANAMAZLAR'

HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer ise şöyle konuştu: “Kürtler kendi aralarında birlik olsaydı ne Kobanê süreci yaşanırdı, ne kayyum atanırdı, ne de Kürt halkının irade gaspları söz konusu olurdu. Birlik olmanın tam zamanı. Birlik olalım, birlik olalım... Türkiye'de en büyük aktörlerden biridir Kürtler. Bu süreçte birlik olmayı başardıkları andan itibaren üzerinden gelemeyecekleri mesele yoktur. Bu nedenle bir kez daha Kürt halkının birliği için çabalarımızı sürdüreceğimizi ifade ediyoruz."