Mardin'de direniş sürüyor: Siyaha beyaz demeyiz!

Mardin'de Demokrasi Nöbeti sürüyor. HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, direnişin devam edeceğini belirtti, "Biz siyaha beyaz demeyeceğiz" dedi.

Mardin'de kayyum gasplarına karşı Demokrasi Nöbeti, 48'inci gününde devam ediyor. Eylemin bugünkü adresi Kızıltepe ilçesi olurken, eyleme HDP’lilerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Özgürlük Meydanı'ndaki eylemde Barış Anneleri'nin yoğunluğu dikkat çekerken, şarkılar söylendi, zılgıtlar atıldı.

'İKTİDAR ŞARKILARIMIZDAN BİLE KORKUYOR'

Oturma eyleminin ardından HDP'li Pero Dündar açıklama yaptı. Dündar, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerin gününü kutlayarak, ana dil mücadelesi verirken katledilen eğitimcileri andı. Ana dilde eğitimin önemine dikkat çeken ve bunun için mücadele ettiklerini belirten Dündar, bütün ana dillerde eğitim verilmesini savunduklarını ve dillerin korunması gerektiğini söyledi. Kürt çocuklarının asimile edilmesine devam edildiğini ve Kürtçe üzerinde baskıların sürdüğünü kaydeden Dündar, "Halen Kürtçe şarkı söylediği için insanlar gözaltına alınıyor. Düğünde şarkılar söylenirken legal mı illegal mi diye bakılıyor. Hoşunuza gider ya da gitmez, şarkı şarkıdır. Bizim de hoşumuza gitmeyen şarkılar oluyor. İktidar şarkılarımızdan korkuyor. İktidarın tarihi budur. Kürtçe konuşan insanlar baskı altına alınıyor. Kayyumların tarihi de budur. Onlar da anadilde eğitim verilen okullarımızı kapattılar. Ama bu baskılar karşısında bizler dilimizden vazgeçecek değiliz. Anadilde eğitim mücadelemizi de sürdüreceğiz" diye konuştu.
KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlere dikkat çeken Dündar, KHK'lilerin yanında olacaklarını ifade etti.

'BİNLERCE FEZLEKE DE HAZIRLASANIZ...'

HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere de değinen Dündar, fezlekelerin açlık grevi eylemlerine destek vermeleri, cezaevlerine mektup göndermeleri, taziyelere katılmaları gerekçeleri ile hazırlandığına dikkat çekti. Dündar, "Değil 75, binlerce fezleke de hazırlasanız demokrasi mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz siyaha beyaz demeyeceğiz" diye konuştu.
Dündar, 19 Ekim'e kadar kayyum eylemlerinin devam edeceğini, bitmeyeceğini söyledi.
Açıklama "Direne direne kazanacağız" sloganı ile son buldu.