Mardin'de direniş 12. gününde: Kayyumu kabul etmiyoruz

Mardin'de 12 gündür süren direnişe katılan Barış Anneleri, iradelerine sahip çıkacaklarını söyledi. 

Kayyum gasbına karşı direniş 12. gününde. Mardin'de merkez Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı'nda HDP'li milletvekilleri, yöneticileri ve Batman ve Siirt'ten gelen Barış Anneleri'nden oluşan kitle bir araya geldi. Grubun her gün oturdukları yerde oturmalarına engel olan polis, kaldırımı kalkanlarla kapattı. HDP'liler ise buna karşı bulundukları yerde oturma eylemi başlatınca polis geri adım atmak zorunda kaldı. 

POLİS ENGELİ TANINMADI

Eyleme daha sonra dahil olmak isteyen kamu emekçileri ve Barış Anneleri'ne polis izin vermedi. Buna karşı alana girmelerine engel olunan grup da olduğu yerde oturma eylemine geçti. Alanın genişlemesiyle devam eden eylem sırasında yapılan görüşmeler üzerine polis geri çekilirken, eylem her gün ki yerinde devam etti. Kitle hep birlikte zılgıtlar eşliğinde türküler söyledi. 

'DİRENİŞE DEVAM'

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, iftiralarla halk iradesinin gasp edilemeyeceğini belirterek, "Halkın iradesi, eşbaşkanlık sistemi bizim için kırmızı çizgidir mor rengimizdir. Kimse irademizi iftiralarla gasp edemez. Mücadelemizi geriletemez" dedi. "Özgür ve demokratik bir ülke için dün nasıl direndiysek bugün de direneceğiz" diyen İmir, "Bu yanlış adımdan geri dönülmedikçe biz de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir an önce eşbaşkanlarımızı görevlerine iade edin" ifadelerini kullandı.

'KAYYUMU KABUL ETMİYORUZ'

Batman ve Siirt'en eylemlere destek vermek için gelen Barış Anneleri adına konuşan Sultan Özsoy da, artık insanların ölmesini istemediklerini belirterek, "İnsanların ölmesini istemiyoruz. Bu ülkeye artık barış gelsin. Ölüm çare değil. Biz anneleriniz, askerlerin, gerillanın, polislerin annesiyiz. Barış, kardeşlik istiyoruz. Savaşın karşısındayız. Artık insanlar ölmesin. Barışın önünü açın. Başaracağız." diye konuştu.

Bir diğer Barış Annesi Halime Kaya ise "Kayyumu kabul etmiyoruz, neden 4 ay için seçim yaptılar? Hırsızlığına, hediye vermeye devam etseydi. Zaten belediyede oturuyordu niye seçim yaptılar. Bizimle mi alay etti kendisiyle mi? Kayyumu kabul etmiyoruz. İrademize, oyumuza sahip çıkıyoruz" ifadesinde bulundu. 

Yaklaşık iki saat süren oturma eylemi sırasında polis, basın açıklamasını megafonlarla engellemeye çalıştı. Açıklamanın ardından grup HDP Mardin il binasına yürüyüş düzenledi. Eylem sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.