KONGRA-GEL: Türk devlet terörüne karşı ayağa kalkalım

KONGRA-GEL, "Türk devlet terörüne karşı sessiz kalan uluslararası kurumları ve kamuoyunu harekete geçirmek için ayağa kalkalım. Öfke ve kinimizi eylemlerimiz ile en üst düzeyde ortaya koymalıyız" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürdistan halkının özgürlük umudu olan gerillaya karşı tekniğe dayalı savaş ile sonuç almayı hedefleyen Türk devletinin savaş konsepti gerilla direnişi ile sonuçsuz bırakıldı. Altı ayı geride bırakan bu çok yoğun savaş sürecinde başarısız kalan Türk devleti, sonuç alabilmek için her türlü savaş suçunu işliyor" denildi.

'PRATİĞİMİZ İLE YANIT VERECEĞİZ'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Türk devleti kimyasal silahlar ve her türlü zehirleyici gazları gerilla karşısında kullanıyor. Zehirli gazlar ile zehirlenen iki gerillanın görüntüleri basında yeni yayınlandı. Bu görüntüler Türk devlet terörüdür, Kürt soykırım politikasıdır. Türk devlet terörüne karşı sessiz kalan uluslararası kurumların ve kamuoyunun harekete geçmesi için bu görüntülerden daha güçlü hiçbir delil yoktur.

Bu görüntüler BM, OPCW ve kamuoyunu göreve çağırıyor. Bütün bunlara rağmen BM ve OPCW başta olmak üzere ilgili kurumların harekete geçmemesi halinde bu kurumlar doğrudan bu savaş suçunun ortağıdırlar.

Halkımıza ve dostlarımıza çağrı yapıyoruz;

Türk devlet terörüne karşı sessiz kalan uluslararası kurumları ve kamuoyunu harekete geçirmek için ayağa kalkalım, seferber olalım. Herkes bilmeli ki sözün bittiği yerdeyiz. Bu görüntülerden sonra söylenecek söz yok, pratiğimiz ile yanıt vereceğiz. Öfke ve kinimizi eylemlerimiz ile en üst düzeyde ortaya koymalıyız, bu süreçte halk olarak ayakta olmalıyız.

Gerillanın zehirlenmesi, Kürt halkının zehirlenmesi ve yok edilmesi demektir. Savaş suçu işleyen Türk devletine karşı sessiz kalmayın. Sessizlik ölüm demektir, bu savaş suçunun ortaklığını kabul etmektir. Uluslararası ilgili kurumlar ve kamuoyu mutlaka hemen harekete geçmelidir."