Gerilladan komployu kınama eylemleri: 8 işgalci öldürüldü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla Gever ve Çaldıran’da eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 8 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

TÜM MEVZİLER İMHA EDİLDİ

“Serhat Eyaleti’nden devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla, 5 Ekim günü saat 18.30’da Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Gulizerkê karakolu yakınında bulunan tepedeki işgalci TC ordusunun birliğini hedeflemiştir. Yakın mesafeden 2 koldan vurulan bu tepedeki tüm mevziiler imha edilmiş ve tespit edilebilen 6 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Düşman mevziilerine kadar ilerleyen güçlerimiz, burada askerlere ait 1 adet dürbün ve 1 adet miğfere el koyarken, diğer tüm malzemeleri yakarak imha etmişlerdir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

GEVER’DE ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla, 6 Ekim günü saat 08.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Berê Şikefta karakolu yakınlarında hareket halinde bulunan kirpi tipi zırhlı bir araç, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Zırhlı aracın imha edildiği bu eylemde 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

 AVAŞİN VE ZAP’TA HAVA SALDIRISI

4 Ekim günü saat 18.20’de işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Avaşin alanını bombalamıştır.

6 Ekim günü saat 15.00 ile 16.00 arasında ise savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Şkefta Brindara alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

ŞEHİT İLAN EDİLEN 2 GERİLLA SAĞLAM ULAŞTI

5 Ekim tarihli açıklamamızda 13 Eylül günü Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Arpet yaylasında işgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 5 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehit olarak ilan ettiğimiz Artos (Bayram Başkale) ve Delil (Derviş Aydın) yoldaşlarımız şehit düşmemiş ve sağlam bir şekilde birliklerine ulaşmışlardır.”