Komalên Ciwan, kesintisiz seferberlik başlattı

Gençlik hareketi Komalên Ciwan, Türk işgal tehdidine karşı “6-8 Ekim serhıldan ruhuyla kesintisiz seferberlik süreci” başlattıklarını duyurdu.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, “Sonda söyleyeceğimizi başta söylüyoruz. Bizler Kürdistan Gençlik hareketi olarak 6-8 Ekim serhildan ruhuyla kesintisiz seferberlik sürecini başlatıyoruz” dedi.

TALİMAT BEKLEMEYİN

Kürdistan gençlerini toprağını ve halkını aktif bir şekilde savunma pozisyonuna geçmeye çağıran Komalên Ciwan, şu ifadeleri kullandı: “Rojavayê Kurdistan’a olası bir işgal saldırısı durumunda her yer 6-8 Ekim ruhuyla serhildan alanına dönüştürülmeli. Gençlik hiçbir yerden talimat, açıklama ve beklenti içerisinde girmeden doğalında gelişecek serhildanları başlatmalıdır. Her Kürdistan genci kendine güvenerek kendine inanarak hareket etmelidir. Kürdistan gençliğinin yılların tecrübesi var bu tecrübeye dayanarak özellikle Bakurê Kurdistan’da gençlik bunun öncülüğünü yaparak bulunduğu alanda büyük küçük demeden eylemler zincirinin startını vermelidir. Her ne kadar faşizan baskılar olsa da bugün Ortadoğu’da en örgütlü gençlik Yurtsever ve Kahraman Kürdistan gençliğidir. Kürdistan gençliği olarak başlatacağımız serhildanlarla faşizmin saldırılarını da kırmış olacağız.”

Türk devletinin DAİŞ’in Kobanê’de yapamadığını Kürdistan’ın tamamında yapmaya çalıştığını belirten Komalên Ciwan, “AKP-MHP ateşle oynamaktadır. Madem ki bizler ateşiz madem ki ateş bizimle sembolleşmiş o zaman bu ateşi her alanda gürleştirmek gerek. Bu ateş bizi yüceltecek faşizmi yakıp kül edecektir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin başka güç veya kesimlerin açıklamalarına itibar etmemelerini isteyen Komalên Ciwan, “Kürdistan gençliği açısından bağlayıcı olan tek açıklama Özgürlük hareketimizin ve Özgürlük hareketimize bağlı kurumların açıklamaları olmalıdır. Bunun dışındaki güçlerin açıklamalarını esas almak beklentili olmak safdillik olur” diye belirtti.

Açılama şu çağrılarla son buldu: “Bizler Komalên Ciwan olarak tüm Kürdistan gençliğine çağrı yapıyoruz. Herkes tetikte beklemeli ve hazır olmalıdır. Bakûrê Kurdistan’dan Türkiye’ye, Maxmur’dan Başurê Kürdistan’a, Rojhilatê Kurdistan’dan Rusya ve Avrupa, Şengal’den Rojavayê Kurdistan gençliğine kadar herkes serhildanları başlatmak için seferber olmalıdır. Kaygılı yaklaşımlar, tereddütlü yaklaşımlar bizlere kaybettirir anlayışıyla her ne olursa olsun başarının sadece bizlerle geleceğine olan inançla alanlarda, şehirlerde, mahalle ve sokaklarda serhildan ateşlerini yakalım. Her kes şunu çok iyi bilsin ki her yerde eş zamanlı serhildanların başlaması düşmana en büyük darbe olacaktır. Hiçbir alan başka bir alandan beklememeli. Her alan başka alanlara öncülük etmelidir. Serhildanları ilk başlatanlar diğer alanların öncüsü olacaktır.

Yine bizler Komalên Ciwan olarak başlatmış olduğumuz bu kesintisiz seferberlik sürecinde herkesin yönünü Rojavayê Kurdistan’a dönmesinin çağrısını yapıyoruz. Rojavayê Kurdistan’da öz Savunma güçlerine katılıp yıllardır düşmana karşı biriktirilen öfkeyle en aktif şekilde savaşmalıdır. Kobanê Zaferi böyle kazanıldı. DAİŞ her alandan gençlerin Kobanê seferberliğine katılmasıyla bozguna uğratıldı. Şimdi de sıra işgalci TC’nin bozguna uğratılması sürecidir.

Bizler Kürdistan gençliği olarak halkımızı ülkemizi toprağımızı savunmaya mahkumuz. Bu topraklarda her zaman biz vardık ve her zamanda biz var olacağız. İnsanlığın öncülüğünü bizler yaptık ve bundan sonra da bizler yapacağız. Bir kere daha tekrar ediyoruz; mutlak zafer kesintisiz seferberlik sürecine katılarak kazanılır.”