Kobanê halkından kimyasal saldırısına tepki

Kobanêliler, işgalci Türk devletinin yenilgisini gizlemek için Kürdistan dağlarından gerillaya karşı kimyasal silahlar kullandığını belirterek, bu saldırıları yenmenin tek yolunun işgale karşı çıkmak ve gerillayı desteklemek olduğunu kaydetti.

Kürdistan dağlarında gerilla direnişine karşı yenilgilerini gizlemek isteyen Türk işgalinin kimyasal silah kullanmasının zaafını gösterdiğini bir eylemle gösterdi ve gerillalara desteğini teyit etti.

Kobanêli .ok sayıda eylemci, işgalci Türk devletinin, Kürdistan dağlarındaki gerillalara karşı kimyasal silah kullanmasına tepki göstermek için Devrimci Gençlik Hareketi’nin Özgür Kadın Meydanı’nda gerçekleştirdiği eyleme katıldı.

Şehit Aileleri Meclisi Kadın Komitesi Üyesi Ronahî Ehmed yaptığı açıklamada, işgalci Türk devleti tarafından gerillalara karşı kimyasal silah kullanılmasının işgalci Türk devletinin zayıflığını gösterdiğini, Kürdistanlılara işgale karşı mücadelelerini büyütme ve gerillayı destekleme çağrısında bulundu. 

Ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD) Gençlik Meclisi Eş Başkanı Mistefa Mihemed Sidîq, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinin işgalci Türk devletinin suçlarına karşı sessiz olduğuna dikkat çekerek, bu saldırıları yenmenin tek yolunun işgal saldırılarına karşı çıkmak ve gerillayı desteklemek olduğunu vurguladı. 

Eylem, “Yaşasın gerilla mücadelesi” sloganlarıyla sona erdi.