KNK’nin 19’ncü kongresi yüzlerce delegenin katılımıyla başladı

KNK’nin 19’ncu olağan kongresi yüzlerce delegenin katılımıyla Hollanda’da başladı. 3 gün sürecek kongrede yeni dönem yönetiminin seçilmesinin yanı sıra Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılara karşı da ulusal tutum alınması bekleniyor.

Avrupa’da yaşayan Kürt siyasetçi, aydın, akademisyen ve sanatçıların katılımıyla 1999 yılında Hollanda’da kuruluş kongresi yapılan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) 20’nci yılında 19’nci olağan kongresini yüzlerce delegenin katılımıyla toplandı. Kongre, “Xurtkirina diyalog aştiya navxweyî” sloganıyla gerçekleşiyor.

Kongreye Mele Baxtiyer, PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen, Dr. Abdulkerim Omer, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Goran hareketi adına Fuad Cemal, olmak üzere yaklaşık 50 parti, kurum ve şahsiyetin yanı sıra yüzlerce delege katıldı.

‘BÜTÜN DÜNYAYA TEK SES OLDUĞUMUZU DUYURMAMIZ GEREKİYOR’

Kongrenin açılış konuşmasını yapan KNK Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyir Aydar, KNK’nin 20’nci kuruluş yılını kutladı.

“KNK önemli bir zamanda 19’ncü kongresini gerçekleştiriyor” diyen Aydar şöyle devam etti: “Bugün Rojava ve Serêkaniyê’ye büyük saldırı var. Ülkemiz büyük bir tehlike altındadır. 10 gündür Türk devleti büyük bir saldırı düzenliyor. Bu bütün dünyanın gündemindedir. Bizim bugünkü kongremizin birinci gündemi de budur. Burada vereceğimiz mesaj ile bugün direnenlere cevap olmamız gerekiyor. Burada Kürtlerin tek ses olduğunu bütün dünya ya duyurmamız gerekiyor.”

Kongre, PYD Eşbaşkanı Şahoz Hesen ve YNK adına Mele Baxtiyer’ın konuşmasıyla devam ediyor.