KNK’den işgale karşı seferberlik çağrısı

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi, Türk devletinin işgal tehditleri ve Amerikan güçlerinin sınırdan çekilmesi üzerine halkı seferberliğe çağırdı.

Türk devletinin Kürdistan’ın batısına yönelik tehdit ve saldırılarını arttırdığını belirten KNK Yürütme Konseyi, “Uluslararası Koalisyon güçleri de sabah saatlerinde sınır hattından çekildi” dedi.

Türk devletinin kısa bir süre içerisinde saldırı başlatabileceğini belirten KNK, “Bu bölgeden Türk devletine yönelik şimdiye kadar herhangi bir saldırı olmadı. Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu, Türkiye’ye herhangi bir tehditte de bulunmadı” diye ekledi.

Kürt karşıtı tüm güçlerin birleştiğine dikkat çeken KNK, özellikle DAİŞ, El Nusra ve Türkiye’nin ortaklığına işaret etti. KNK, “Bu güçler (DAİŞ ve El Nusra) başarılı olmayınca kendisi (Türk devleti) hareketlilik ve saldırı içerisine girdi. Şimdi gündemde olan saldırı, Kobanê, Cerablus ve Efrîn’e yönelik saldırı gibidir” diye belirtti.

Türk devletinin Kürtlerin tüm kazanımlarına karşı olduğunu ifade eden KNK, “Gerçek olan, Türk devletinin Kürt halkına karşı düşmanlığıdır” vurgusunda bulundu.

Kürdistan’ın batısının şimdi büyük bir saldırı tehdidi altında olduğunu kaydeden KNK, şu çağrılarda bulundu: “Her Kürt, her Kürdistanlı, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, seferberlik ruhu ile, eylemleriyle ve her türlü imkanları ile Türk devletine karşı birlik olmalı, direnmeli ve Rojava Kürdistan’a sahip çıkmalı. Direniş dışında başka yol yok. Başta gençler olmak üzere tüm Kürdistan halkına çağrımızdır; Seferberlik zamanıdır, her yerde ayağa kalkın.”

Uluslararası Koalisyon güçlerinin sınır hattından çekilmesinin de Türk devletinin saldırılarına yol açtığı ve bunun ahlaki bir karar olmadığını belirten KNK, başta Koalisyon güçleri olmak üzere tüm uluslararası güçlerin Türk devletinin saldırıları karşısında sessiz ve seyirci kalmaması, karşı koyması çağrısında bulundu.