Kemal Kurkut Davası: Dosyaya müdahale edildi

Kemal Kurkut'u katleden polisin duruşması görüldü. Av. Reyhan Yalçındağ, “Dosyaya müdahale edildi" dedi.

Amed'de 2017 yılındaki Newroz kutlamalarına katılırken polislerin katlettiği üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un ölümüne ilişkin polis Y.Ş. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan açılan davanın 8'inci duruşması görüldü. Diyarbakır 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık polis Y.Ş. ve avukatı katıldı. Duruşmaya Kurkut'un annesi Secan ve ağabeyi Ferhat Kurkut ile avukatları Reyhan Yalçındağ da katıldı.

POLİS ABLUKASI

Adliye önü ve duruşmanın yapılacağı koridorun polis ablukasına alınması dikkat çekti. Yaklaşık 15 polis de salona girerek duruşmayı takip etti.
Duruşmada, bilirkişi raporlarının arasındaki çelişkilerin giderilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan ve "kurşunun sert zemine çarparak vücuda girdiği" şeklindeki bilirkişi raporu okundu. Mahkeme, sanık polis Y.Ş.'nin rapora ilişkin celse arasında yazılı savunma dilekçesi sunduğunu belirtti.
İstanbul ATK'nin hazırladığı rapora ilişkin söz verilen sanık polis Y.Ş., celse arasından sunduğu savunmasını tekrar etti.
Anne Secan Kurkut, "Allah'a havale ediyorum. Kemal suçsuzdu. Belki yorgundu, o gün uykusuzdu. Masumdu" ifadelerini kullandı.

AV. YALÇINDAĞ: MÜDAHALE EDİLDİ

Kurkut Ailesi'nin avukatı Reyhan Yalçındağ ise bilirkişi raporuna tepki göstererek, aynı kurumların birbirine zıt raporlar hazırlamasının şüpheli bir durum olduğunu ifade etti.
Av. Yalçındağ, "Dosyaya müdahale edildiğini düşünüyoruz” dedi.
İddia makamı, bilirkişi raporuna bir diyeceklerinin olmadığını belirtti, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi.

ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, ATK raporuna karşı savunma yapmak üzere gelecek celseye kadar katılan müvekkillerine süre verilmesine ve dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı 24 Mart'a erteledi.