KDP gözaltına aldığı gazeteciye ilişkin bilgi vermeyi reddediyor

KDP Asayişi, Güney Kürdistan’ın Duhok kentinde 27 Haziran günü gözaltına aldığı gazeteci Qehreman Şukri’ye ilişkin parlamenterlere de bilgi vermeyi reddediyor.

Hewlêr Parlamentosu üyesi Şirin Emin, Duhok asayişinin gazeteci Şukri’ye ilişkin kendilerine bilgi vermeyi reddettiğini açıkladı. Ailesi ve avukatı da gazetecinin durumuna ilişkin bilgi alamıyor. 

Emin, “Qehreman Şukri’nin sağlık durumunu öğrenmek için çaba sarf ediyorum” dedi.

Goran hareketinden parlamenter Şirin Emin, RojNews’e yaptığı açıklamada “Qehreman Şukri hakkında Asayiş nezdinde birçok kez girişimde bulunduk. Qehreman’ın hukuk çerçevesinde gözaltına alınıp alınmadığını öğrenmek istedik. Ancak şimdiye kadar hiçbir yanıt alamadık. Daha önce de Qehreman ve bir grup başka genç için parlamentonun araştırma yapması için mektup verdik. Mektuba da şimdiye kadar yanıt verilmedi” dedi.

KDP Asayişi, 27 Haziran günü Şeladizê’ye bağlı Sida köyünde Qehreman Şukri’nin evini basarak gözaltına almıştı.

Bu baskın, Türk devletinin 19 Haziran’da Sida köyünü bombalaması sonrasına denk geldi. İşgalci Türk devletinin saldırısında 5 genç katledilmişti.

Türk saldırısına herhangi bir tepki göstermeyen KDP, katliamı protesto edenler ve haber takibi yapan gazetecileri hedef almıştı.

Gazeteci Şukri, 26 Ocak 2019’da da bir Türk askeri üssüne karşı protesto eylemi ardından gözaltına alınmış, 22 gün sonra serbest bırakılmıştı.