Şeladizê'de halk serhildana kalktı!-YENİLENDİ

Türk devletinin dün gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu şehit düşen 5 kişi için Şeladizê'de cenaze törenine KDP asayişi saldırdı. Direnişe geçen halk, İşgalci Türk devletinin üssüne doğru yürüyor.

Türk devletinin dün gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu şehit düşen 5 kişi için Şeladizê'de cenaze töreni için toplanan binlerce kişiye KDP asayişi saldırdı.

Halkın taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışmalar başladı.  Yer yer silah sesleri de yükseliyor.

KDP asayişinin saldırısı sonucunda çok sayıda kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Şeladizê halkı işgalci Türk devletinin üssüne doğru harekete geçti. Asayiş güçleri ise Türk üssünü korumak için çok yoğun şekilde tebirler aldı.

Halk sık sık  ‘Bijî berxwedan bimre Erdoğan’ sloganı atıyor. Halk, Türk askeri üssüne girip kaldırmakta kararlı olduğunu belirtiyor.

KÜRTLERİ KATLEDEN TÜRK ASKERLERİNİ KDP ASAYİŞİ KORUYOR

Diğer taraftan KDP de birçok bölgeden getirerek Şeladizê’ye yığdığı gücün büyük bir bölümü ile Türk askeri üssün “güvenliğini”ni sağlıyor.

GEÇEN YIL KAYBEDİLEN 6 KİŞİNİN AKİBETİ DE SORULUYOR

Halk, geçen yıl yaşanan Şeladizê serhildanında gözaltına alınan ve hala akibeti belli olmayan 6 kişinin bulunmasını da talep ediyor. Eylem boyunca söz konusu 6 kişi geri getirilene kadar eylemlerin süreceği de belirtiliyor.